UPOZORENJE, OVA VOZILA SE HITNO POVLAČE IZ PRODAJE! Automobili TOJOTE i HONDE imaju velike bezbednosne propuste
Tojota povlači milione vozila iz prodaje, Foto: EPA/EVERETT KENNEDY BROWN

doneta odluka

UPOZORENJE, OVA VOZILA SE HITNO POVLAČE IZ PRODAJE! Automobili TOJOTE i HONDE imaju velike bezbednosne propuste

Pojavili su se problemi

Objavljeno:

Dva najveća japanska proizvođača automobila, Tojota (TM) i Honda (HMC), povlače milione automobila iz prodaje zbog nepovezanih bezbednosnih problema.

Tojota je u utorak saopštila da će se povući 3,4 miliona automobila, od kojih je 2,9 miliona u Sjedinjenim Državama, zbog potencijalno neispravne opreme koja je namenjena zaštiti putnika tokom sudara. Modeli koji se povlače uključuju neke linije Corolla, Corolla Matrik, Avalon i Avalon HV koje su proizvedene između 2010 i 2019.

U odvojenom saopštenju za utorak, Honda je rekla da će se povući 2,7 miliona automobila: 2,4 miliona u Sjedinjenim Državama, a 300 000 u Kanadi. Proizvođač automobila rekao je da bi neki Acuras proizvedeni između 1996. i 2003 mogli imati nefunkcionalne vazdušne jastuke.

Tojotina vozila se povlače jer bi mogla biti opremljena neispravnom elektroničkom upravljačkom jedinicom (ECU) koja bi trebalo da pomogne u zaštiti putnika tokom sudara, kažu iz kompanije. Ovaj uređaj treba da komunicira sa senzorima automobila i pomaže da se aktiviraju njegovi vazdušne jastuci i zatezivači sigurnosnih pojaseva, što je deo pojasa koji je dizajniran tako da zategne vozače u toku sudara i pomogne da se smanji rizik od povreda.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.