ZALEĐENI PROZORI NA AUTOMOBILIMA SU PROŠLOST: Uz ove savete nećete više imati problem
Zima, Foto: EPA-EFE/JOHAN NILSSON SWEDEN OUT

Saveti

ZALEĐENI PROZORI NA AUTOMOBILIMA SU PROŠLOST: Uz ove savete nećete više imati problem

Tokom zime često dolazi do zaleđenih prozora na automobilima, a kako najlakše sprečiti ovu pojavu?

Objavljeno:

Život vozača se može dosta zakomplikovati tokom zimskih dana, a kako je pao prvi sneg, a sa njim i temperature, vse je učestaliji problem zaleđenih automobila.

Najmanji problem je skloniti sneg koji je napadao, ali, u slučaju da se on zaledio usled niskih temepratura, nastaje problem. Zbog toga, danas vam donosimo neke trikove koji će vam smanjiti mukotrpni proces struganja leda sa vašeg automobila.

Led ilustracija
Led ilustracijafoto: PrintScreen/ TikTok/ mamazapet

Zaleđena stakla su prošlost uz rastvor vode i alkohola

Ako pri ruci nemate sprej za odleđivanje stakala na automobilu, uzmite medicinski alkohol i vodu. Sipajte ih u bocu sa raspršivačem u razmeri 2:1 (dve trećine alkohola i trećina vode), promućkajte, i zaleđeni prozori će biti prošlost.

Zaštitite šoferšajbnu štitnicima za stakla

Folije koje koristite leti, lako možete iskoristiti i tokom zime da vam zaštite auto od nepoželjne poledice. Samo ih postavite i pričvrstite, a ujutru SAMOskinete zaštitu, a sa njom i sav sneg, a takođe će sprečiti i da vam zaledi staklo.

Glicerin protiv zaleđenih vrata i brave

Da biste sprečili da vam zaledi brava na kolima u rupu gde ide ključ ukapajte malo glicerina, a njega možete kupiti u svakoj apoteci. Takođe tu pomaže i WD40. Ušpricajte ga u brave na automobilu i neće se zalediti preko noći.

Pena za brijanje protiv magljenja stakala

Magla
Maglafoto: Printscreen/Instagram/makedrivingsimpler

Da biste sprečili magljenje stakala, bitno je prvo ih temeljno očistiti, kako bi se magla manje skupljala, a takođe može da vam pomogne i pena za brijanje. Penon pažljivo eistrljate staklo sa unutrašnje strane. Time ćete sprečiti da se vlaga nakuplja na staklu i nećete imati problem s tim da vam u sred vožnje zamagle stakla.

Bez paljenja brisača

Dok su stakla prekrivena snijegom ili ledom, nikako nemojte paliti brisače. Težina snijega može oštetiti mehanizam brisača, a pokušajem paljenja mogu se oštetiti i metlice brisača.

Bonus video:

00:34

PRVI SNEG ZAVIO SRBIJU U CRNO! Za 24 sata desilo se 15 saobraćajnih nesreća: Troje ljudi izgubilo život, NIZALI SE LANČANI SUDARI

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.