DA LI BISTE OVO VOZILI? Automobil porodice KREMENKO unapređen za 21. vek, upravljača NEMA! (VIDEO)
Automobil, Foto: Printscreen/Youtube/TWIKE

NEVEROVATNO

DA LI BISTE OVO VOZILI? Automobil porodice KREMENKO unapređen za 21. vek, upravljača NEMA! (VIDEO)

Podseća na male plastične igračke koje imaju plementu svrhu da izmore vašeg hiperaktivnog naslednika ili naslednicu

Objavljeno:

Automobil porodice Kremenko unapređen za 21. vek promoviše zdrav način života.

Ovde upravljača nema, a za skretanja i vožnju je potrebno neko vreme privikavanja.

Podseća na male plastične igračke koje imaju plementu svrhu da izmore vašeg hiperaktivnog naslednika ili naslednicu. Deca ih obožavaju, a sada nešto slično stiže i za odrasle. Novi automobil zove se Twike 5 i kreće u serijsku proizvodnju.

Nemački proizvođač ovaj koncept prikladno naziva "Human Power Hybrid". Vozač i suvozač okretanjem pedala asistiraju bateriji koja pokreće električni motor od 70 kW/95 KS. Što sporije vozite, to je fizička vežba efikasnija.

Pri 50 km/h 10 do 20 odsto pogonske snage može doći snagom mišića. Tu su dve baterije - od 18 kWh i 36 kWh, koje omogućavaju domet od 250 i 500 km.

Potrošnja ovog vozila bi trebalo da bude svega 7,3 kWh/100 km, a ona je minimalna zbog skromne mase (600 kg) i aerodinamične karoserije. Maksimalna brzina je 190 km/h s velikom baterijom i 130 km/h s manjom, piše revija HAK.

Twike 5 nudi prtljažni prostor od 300 litara. Upravlja se s dve poluge koje držite u ruci levo i desno. Ovo vozilo biće lansirano kao mala serija od 500 jedinica do kraja godine. Dužina je samo 332 cm, a cena je od 39.900 do 49.900 evra.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.