AUTOMOBILI ĆE POSKUPETI OD TRI DO PET HILJADA EVRA? Evo zvog čega će vozila biti PAPRENO SKUPA, ovo je RAZLOG!
Ilustracija, Foto: Profimedia

cene rastu

AUTOMOBILI ĆE POSKUPETI OD TRI DO PET HILJADA EVRA? Evo zvog čega će vozila biti PAPRENO SKUPA, ovo je RAZLOG!

Ako pokušamo da prevedemo reči šefa Volkswagena u cene, osnovni VW Polo bi 2025. godine (kada se planira uvođenje Euro 7 norme) koštao 22 ili 23 hiljade evra, pa jednostavno nije održiv i nema smisla

Objavljeno:

Vozila sa benzinskim i dizel motorima biće skuplja zbog složenijeg sistema izduvnih gasova koji je neophodan da se zadovolje Euro 7 norme.

Srednjoročno gledano, VW grupa više ne vidi automobile sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem kao isplativu alternativu električnim vozilima. Novi šef marke Volkswagen, Tomas Šafer, očekuje značajan porast cena vozila kao rezultat planiranog standarda emisija Euro 7, objavio je Welt am Sonntag.

Tako će benzinci i dizelaši biti skuplji za 3.000 do 5.000 evra zbog složenijeg sistema izduvnih gasova, rekao je Šafer i dodao:

"Na manjim automobilima ti se dodatni troškovi teško mogu neutralisati".

Ako pokušamo da prevedemo reči šefa Volkswagena u cene, osnovni VW Polo bi 2025. godine (kada se planira uvođenje Euro 7 norme) koštao 22 ili 23 hiljade evra, pa jednostavno nije održiv i nema smisla.

1 / 8 Foto: Profimedia

Ipak, zamena na struju stiže. Šafer je naglasio da do 2025. godine VW grupa želi da na tržište lansira četiri električna modela malih automobila. Osim ID.2, biće tu još jedan model sa značkom Volkswagena, te po jedan iz Škode i Cupre.

S time da VW želi da ponudi ID.2 za manje od 25.000 evra.

Bonus video:

07:12

BRZE VESTI 18.07.2022. 17:55

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.