AUTO GIGANT PLANIRA IZGRADNJU FABRIKE ELEKTRIČNIH VOZILA U OVOJ SVESKOJ METROPOLI! Pregovori u toku
Ilustracija, Foto: Profimedia

NOVI PODVIG

AUTO GIGANT PLANIRA IZGRADNJU FABRIKE ELEKTRIČNIH VOZILA U OVOJ SVESKOJ METROPOLI! Pregovori u toku

Novi pogon u DŽordžiji, ako pregovori budu uspešno završeni, služilo bi i Hjundaiju i Kiji za proizvodnju i lansiranje nekoliko potpuno novih modela električnih SUV vozila - lonik 7 i EV9

Objavljeno:

Južnokorejski automobilski div Hjundai Motor planira fabriku za proizvodnju električnih vozila u Sjedinjenim Državama.

Kompanija je u pregovorima o zgradnji pogona u Džordžiji, u blizini postojećih fabrika koje proizvode brendove Hjundai i Kia.

"Uskoro će biti objavljen plan o izgradnji nove fabrike električnih vozila u Sjedinjenim Državama, ali u ovoj fazi ne možemo da podelimo s vama detalje o tome", odgovorili su iz Hjundaija na upit Rojtersa o njihovom investicionim planovima.

Kompanija je u poodmaklim razgovorima sa zvaničnicima američke savezne države DŽordžija o izgradnji namenskog pogona za električna vozila, rekla britanskoj agenciji tri izvora koja su direktno upućena u pregovore. Detalji o investiciji, uključujući njenu procenjenu vrednost i broj radnih mesta koja bi bila otvorena, za sada nisu poznati.

Novi pogon u DŽordžiji, ako pregovori budu uspešno završeni, služilo bi i Hjundaiju i Kiji za proizvodnju i lansiranje nekoliko potpuno novih modela električnih SUV vozila - lonik 7 i EV9 – namenjenih samo tržištu SAD-a, rekli su Rojtersovi sagovornici.

1 / 4 Foto: Profimedia

Hjundai je prošlog meseca najavio investiciju od 300 miliona dolara za proizvodnju potpuno električnog modela DŽenezis GV 70 i hibridne verzije Santa Fea u svojoj fabrici u Alabami. Model DŽenezis bi bio prvi Hjundaijev elektični automobil proizveden u Sjedinjenim Državama.

Bonus video:

08:50

PROFESIONALNE UBICE U SRBIJI POSTOJE?! Istraživanja su ih potpuno razotkrila EVO KAKO DA IH PREPOZNATE

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.