KRAJ "NARODNIH AUTOMOBILA"? Volkswagen IZBACUJE iz ponude OVA vozila, a EVO i zašto!
Ilustracija, Foto: Profimedia

ŠOK

KRAJ "NARODNIH AUTOMOBILA"? Volkswagen IZBACUJE iz ponude OVA vozila, a EVO i zašto!

lkswagen Grupa će značajno smanjiti svoju gamu automobila koje pokreću benzin i dizel, a koja se sastoji od najmanje 100 modela raspodeljenih među različitim brendovima

Objavljeno:

Volkswagen Grupa će iz ponude izbaciti 60% automobila koje pokreću motori sa unutrašnjim sagorevanjem u narednih osam godina, uz fokus na kvalitet i profitne marže više nego na broj proizvedenih automobila i tržišni udeo.

Nemački automobilski gigant je jedan od prvih proizvođača automobila koji je uložio ogroman novac u elektrifikaciju, a kriza koja je zadesila automobilsku industriju čini se da je uticala na Volkswagen da još više promeni svoj način razmišljanja.

Kao što smo već pisali, VW Grupa je prebrodila krizu prodajom skupljih modela sa većom maržom, a sada smatraju da je to pravi recept i za budućnost.

Prema rečima Arnoa Antlitza koji je šef finansija ovog automobilskog giganta, Volkswagen Grupa će do kraja dekade iz ponude izbaciti 60% modela sa konvencionalnim pogonom i prodavati manji broj vozila što će im omogućiti da se koncentrišu na proizvodnju profitabilnijih premijum automobila.

„Ključni cilj nije rast. Više smo fokusirani na kvalitet i marže nego na broj prodatih automobila i tržišni udeo“, dodao je Antlitz. Volkswagen Grupa će značajno smanjiti svoju gamu automobila koje pokreću benzin i dizel, a koja se sastoji od najmanje 100 modela raspodeljenih među različitim brendovima.

1 / 6 Foto: Profimedia

Prema pisanju Financial Timesa, nova strategija Volkswagena je znak dubokih promena u automobilskom sektoru, koji je decenijama pokušavao da poveća profit prodajom većeg broja automobila svake godine, čak i kada su morali da uvedu velike popuste.

To je apsolutni zaokret od strategije bivšeg šefa Volkswagen Grupe Martina Winterkorna, koji se povukao zbog dizelgejt skandala. Njegov cilj je bio da nemačka grupa pobedi Toyotu i General Motors i da postane prvi proizvođač po broju prodatih automobila do 2018.

Bonus video:

20:11

Amerika pooštrila sankcije Rusiji

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.