NOVAK ĐOKOVIĆ DOBIO RIVALE U INDIJAN VELSU: Ali još čeka dozvolu za nastup...
Novak Đoković, Foto: Profimedia

žreb za atp indijan vels

NOVAK ĐOKOVIĆ DOBIO RIVALE U INDIJAN VELSU: Ali još čeka dozvolu za nastup...

U 1. kolu nas čeka jedan srpski derbi

Objavljeno:

Organizatori ATP masters turnira u Indijan Velsu su obavili žreb za singl takmičenje u kom je učešće uzeo i Novak Đoković.

Iako je srpski teniser izjavio da ne očekuje da mu bude omogućeno učešće jern nije vakcinisan a to je uslov ulaska u SAD, organizatori su ga najpre uvrstili na listu učesnika a onda i u žreb.

Navedeno je i da su čelnici takmičenja u komunikaciji sa njegovim timom, ali da još nije određeno da li će se takmičiti na osnovu izuzeća dobijenog od strane zdravstvenih vlasti SAD.

U slučaju da nastupi, Novak će biti slobodan u prvom kolu, da bi ga potom sačekao okršaj sa pobednikom duela između Davida Gofana iz Belgije i Džordana Tompsona iz Australije.

U trećoj rundi bi ga najverovatnije dočekao Aleksander Bublik, a možda i Endi Mari koji bi u drugom kolu verovatno igrao sa Kazahstancem, da bi u osmini finala usledio duel ili sa Dijegom Švarcmanom iz Argentine ili sa Džonom Iznerom iz SAD.

U projektovanom četvrtfinalu, Đoković bi se sastao sa Andrejom Rubljovom iz Rusije, a u polufinalu ili sa Mateom Beretinijem iz Italije ili Aleksanderom Zverevim. U eventualnom finalu bi ga čekao ili Rafael Nadal ili Danil Medvedev.

Novakova alternativa na žrebu je Portugalac Žoao Souza. Đoković je osvojio pet titula i Indijan Velsu, kao i Rodžer Federer, što je rekord, ali poslednju još 2016.

Sada trofej brani Kameron Nori koji je napravio senzaciju 2019. dok se prošle sezone zbog pandemije nije igralo.

Ipak, prvi favoriti su Rafael Nadal koji još nije izgubio meč ove sezone i novi broj 1, Danil Medvedev, koji je poražen dva puta - oba od Nadala.

Novak Đoković
foto: Epa/ Ali Haider

Pod znakom pitanja je i nastup Aleksandera Zvereva zbog suspenzije nakon divljanja u Akapulku.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Miomir Kecmanović će igrati sa kvalifikantom u prvom kolu, a ako to prebrodi čeka ga duel sa Marinom Čilićem u drugom kolu.

Laslo Đere na startu igra protiv Korejca, Kvona, a ako ga savlada ide na Janika Sinera u drugoj rundi. Čeka nas i srpski derbi između Filipa Krajinovića i Dušana Lajovića, a pobednik će zaigrati sa Gaelom Monfisom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.