Ruskim sportistima koji su PROTIV rata TEK sledi TEŽAK PERIOD! Muratoglu SVESTAN POSLEDICA!
Patrik Muratoglu, Foto: Profimedia

Ruskim sportistima koji su PROTIV rata TEK sledi TEŽAK PERIOD! Muratoglu SVESTAN POSLEDICA!

Patrik Muratoglu, poznati teniski stručnjak, smatra da treba poštovati to što su pojedini ruski igrači poslali poruke mira.

Objavljeno:

Proteklih dana su Danil Medvedev, Anastasija Pavljučenkova i Andrej Rubljov pozvali na mir, povodom dešavanja u Ukrajini, a sa njihovih profila su uklonjene ruske zastave.

Muratoglu kaže da je pozicija u kojoj su se ruski teniseri i teniserke našli praktično preko noći, jako nezavidna, jer šta god da su uradili, naišli bi na kritike.

"Ovi ruski sportisti, koji su zauzeli pozicije da su protiv rata, oni su na neki način išli protiv odluke ruske vlade. Rizikovali su mnogo time što su učinili. Trebali bismo da im čestitamo na hrabrosti što su se javno oglasili, što mislim da je u redu.

Ipak, morate imati hrabrosti za tako nešto i morate da prihvatite posledice da nećete biti dobrodošli u svojoj zemlji", poručio je Muratoglu.

1 / 7 Foto: EPA/David Guzman

Na pitanje kako će ova zbivanja uticati na igru svetskog broja jedan, Danila Medvedeva, Muratoglu kaže da ne veruje da će ga to poremetiti.

"Mislim da Danila neće pogoditi što se tiče tenisa činjenica da je u toku rat Rusije i Ukrajine. Možda na ličnoj, emotivnoj strani, ali to neće uticati na njegov nivo igre.

Pravi rizik je ako ATP, ITF i WTA odluče da suspenduju ruske igrače i igračice da ne mogu da igraju tenis, što bih smatrao vrlo, vrlo nekorektnim.

Posebno zbog igrača koji su se javno izjasnili da su sto odsto protiv rata. Zašto bi oni bili osuđeni za to što je njihova zemlja, ne čak ni ona, već njen predsednik, odlučio da uradi. To nema veze sa njima", zaključio je Muratoglu.

Espreso/B92


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.