GNUSNE PORAŽAVAJUĆE OPTUŽBE! GDE SE IZGUBILO SAOSEĆANJE? KUDA IDE ČOVEČANSTVO AKO JE OVO ISTINA?!
Eva Lis, Foto: Epa/ ZURAB KURTSIKIDZE, Instagram/eva.lys

rat u ukrajini

GNUSNE PORAŽAVAJUĆE OPTUŽBE! GDE SE IZGUBILO SAOSEĆANJE? KUDA IDE ČOVEČANSTVO AKO JE OVO ISTINA?!

Mlada Eva Lis je istakla da povrh svega ne treba da budu diskvalifikovani oni koji se bave individualnim sportovima

Objavljeno: 14:38h

Teniserka rođena u Ukrajini, Eva Lis, istakla je da se mnogi ruski igrači i igračice ponašanju bez imalo poštovanja na turniru u Kazakhstanu, te da se smeju povodom dešavanja u Ukrajini.

Lis je rođena u Ukrajini, ali je otišla u Nemačku kada je imala samo godinu dana. Njen otac je inače Ukrajinac, pa zbog toga i dalje oseća privrežnost premaovoj zemlji.

Ruski gimnastičar Ivan Kuljak osvojio je treće mesto na Svetskom prvenstvu u Dohi, a mnogo više od nastupa takmičara priča se o njegovoj opremi.

1 / 9 Foto: Printscreen/Youtube

U intervjuu za Eurosport, Lis je istakla da se ruski teniseri i teniserke ponašaju veoma nepristojno, te se smeju na pitanja o sukobu između njihovih zemalja.

- Mnogi ruski igrači pokazuju nepoštovanje prema onima koji osećaju posledice dešavanja u Ukrajini. Oni se smeju tamo, prave zabavu od rata. Neki zbog toga nose i trenerke u bojama Rusije.

Pored Danila Medvedeva, još jedan ruski tenser je sklonio zastavu svoje zemlje.

Ipak, čak i pored ovoga, Lis nije tražila da se oni izbace sa turnira, zapravo, ona ističe da sportisti nisu ništa krivi zbog dešavanja u njenoj zemlji.

- Teniseri ne predstavljaju zemlju na isti način kao i timovi. Mislim da je u redu diskvalifikovati ruske timove, poslati poruku, ali nisam za to da se uradi tako i individualnim sportistima - istakla je mlada Lis.

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.