UKRAJINSKA TENISERKA O UŽASIMA RATA! Eksplozije su bile zaglušujuće, krili smo se u podzemnom parkingu!
Foto: EPA/Ali Haider

ISPRIČALA STRAHOTE KOJE JE PROŠLA!

UKRAJINSKA TENISERKA O UŽASIMA RATA! Eksplozije su bile zaglušujuće, krili smo se u podzemnom parkingu!

Dajana Jastremska sada je sa sestrom na sigurnom mestu u Francuskoj

Objavljeno: 13:19h

Ukrajinska teniserka Dajana Jastremska stigla je iz Rumunije u Francusku, gde će naredne nedelje igrati na turniru u Lionu.

Ona je u subotu iz Ukrajine prebačena u Rumuniju, pošto je prethodno dva dana provela u jednoj podzemnoj garaži. Sada je sa sestrom na sigurnom mestu u Francuskoj, dok su im roditelji ostali u Ukrajini.

Jastremska je za "Ekip" ispričala strahote koje je doživela proteklih dana.

- Imali smo karte za Lion, odakle sam dobila pozivnicu da igram. Trebalo je da napustim zemlju 24. februara. Dan kada je bombardovana Odesa. Eksplozije su bile zaglušujuće. Krili smo se u podzemnom parkingu naše zgrade i čekali. I sledeću noć smo proveli na istom mestu. Bilo je zastrašujuće. U tom času, bilo je nemoguće da poletim za Francusku, Ukrajina je u potpunosti zatvorila vazdušni prostor, počeo je rat - poručila je Dajana.

Dajana Jastremska
foto: EPA/Ali Haider

Ukrajinska teniserka je ispričala kako se svojim očima uverila u to šta su ratne strahote.

- Ovaj rat sam gledala sopstvenim očima. Čula sam sve, videla kakav je to užas. Kada sam videla kako projektili eksplodiraju, bilo je jezivo. Ne znate gde će pasti, šta da radite, svi su panici i pokušavaju da se sakriju u podrume da bi preživeli. Bilo je mnogo dece, žena. Nestvarno. Ne možemo zaista da razumemo šta znači eksplozija projektila dok to ne vidimo, dok to ne osetimo. Rat svi obično gledamo na filmu, ali ovaj film je postao realnost", zaključila je Jastremska.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.