MAKSIMALNA KAZNA ZA ZVEREVA: I ovo se čini blagim za DIVLJAČKI ispad Nemca! (VIDEO)
Aleksander Zverev, Foto: Profimedia

i dalje na tapetu

MAKSIMALNA KAZNA ZA ZVEREVA: I ovo se čini blagim za DIVLJAČKI ispad Nemca! (VIDEO)

Hoće li ga ovako obuzdati?

Objavljeno:

Treći teniser sveta, Nemac Aleksander Zverev, koji je izbačen sa turnira u Akapulku nakon što je reketom više puta udario u sudijsku stolicu tokom meča dublova, kažnjen je danas sa 40.000 dolara i oduzimanjem bodova.

Ovom 24-godišnjem Nemcu, koji je prošlog leta osvojio titulu olimpijskog šampiona u Tokiju, oduzet i dobitak sa turnira u Meksiku u ukupnom iznosu od 31.570 dolara, kao i stečeni bodovi.

- Ovo predstavlja maksimalnu kaznu za svaki prekršaj - saopštila je Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) i dodala da će "naknadna revizija" biti sprovedena u "skladu sa pravilima" Tura.

Zverev je "molio za oproštaj" nakon poraza u dublu. On je u objavi na Instagramu napisao da se izvinio sudiji Alesandru Hermaniju nakon svog "neprihvatljivog" ispada.

Britanac Lojd Glaspul i Finac Hari Heliovara pobedili su u prvom kolu dubla u Akapulku Zvereva i Brazilca Marsela Mela sa 6:2, 4:6, 10:6.

Na video snimku se vidi kako Zverev na kraju meča tri puta reketom udara u stolicu sudije koji izmiče noge, seda, a zatim upućuje uvrede sudiji, posle čega još jednom udara o stolicu.

Nakon tog ispada izbačen je sa turnira u Akapulku i zbog toga nije mogao da igra meč protiv sunarodnika Petera Gojovčika.

U polufinalu singla sastaju se Medvedev - Nadal i Cicipas - Nori.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.