IAKO JE RUS, MEDVEDEV JE OVAKO KOMENTARISAO SUKOB U UKRAJINI! (VIDEO)
Danil Medvedev, Foto: Profimedia

'tenis nije najbitniji'

IAKO JE RUS, MEDVEDEV JE OVAKO KOMENTARISAO SUKOB U UKRAJINI! (VIDEO)

Danil je oduševljen primerom Rubljova i Molčanova

Objavljeno: 09:17h

Još od 2004. godine svet je čekao da na prvom mestu ATP liste bude neko ko nije deo "Velike četvorke" - Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer i Endi Mari - igrom sudbine to je postao jedan Rus i to baš u danima kada je njegova zemlja izvršila invaziju na drugu državu.

Tačnije, Danil Medvedev će od ponedeljka biti prvi igrač sveta, ali nije potpuno srećan posle pobede nad Japancem Jošihitom Nišiokom (6-2, 6-3) koja mu je donela plasman u polufinale u Akapulku i reprizu finala Melburna sa Nadalom.

- Kao teniser želim da pozovem na mir u čitavom svetu. Mi igramo u toliko mnogo različitih zemalja, toliko sam ih obišao u svojoj juniorskoj i profesionalnoj karijeri. Jednostavno nije lako čuti sve te vesti... Ja sam za mir. Gledati sve što se dešava kod kuće odavde iz Meksika, nije lako - rekao je Medvedev.

Danil Medvedev
foto: EPA/David Guzman

I da nije pobedio dočekao bi ponedeljak kao prvi igrač sveta jer je na drugoj strani planete, u Dubaiju, Đokovićev poraz od Čeha Veselog odneo Srbinu lidersku poziciju posle rekordnog vremena provedenog na čelu.

Medvedev je tako postao 27. igrač u istoriji sa etiketom najboljeg na svetu.

Kao i čitav normalan svet, Medvedev želi mir i zajedništvo u ovom delikatnom trenutku, otud je imao mnogo toga lepog da kaže za spoj Rubljova (Rusija) i Molčanova (Ukrajina) koji su u dublu nedavno igrali i osvojili turnir u Marselju.

- To je sjajno, pošto se ljudi moraju držati zajedno - poručio je Medvedev i dodao:

- U ovakvim momentima, čovek mora da shvati da tenis nije ono najbitnije... Nije lako igrati u ovakvim trenucima i srećan sam što sam uspeo da pobedim, ali ovaj dan je doneo jedan rolerkoster emocija za mene.

Prvo mesto na svetu, naravno, je nešto što se ne sme zanemariti, svestan je toga i sjajni Rus.

- Naravno, srećan sam što sam postao broj jedan. To mi je bio cilj otkad sam počeo da igram tenis - rekao je Medvedev.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.