NOVAK SE OSEĆA KAO ŠEIK U DUBAIJU! Gubio je od VELIKIH, a onda je postao NEDODIRLJIV! (VIDEO/FOTO)
Foto: EPA/Ali Haider/ASHRAF AL AMRA

UVEK U DOBRIM MISLIMA!

NOVAK SE OSEĆA KAO ŠEIK U DUBAIJU! Gubio je od VELIKIH, a onda je postao NEDODIRLJIV! (VIDEO/FOTO)

Prvu titulu na ovom turniru osvojio je 2009. godine kada je u finalu savladao Davida Ferera

Objavljeno: 14:39h

Novak Đoković je do sada u svojoj karijeri osvojio ukupno 86 titula. Priliku da uveća cifru pored svog imena ima ove nedelje u Dubaiju na turniru koji je do sada u svojoj karijeri osvojio pet puta.

Najbolji teniser sveta dobro je krenuo po šestu titulu u Dubaiju pošto je u prvom meču na turniru pobedio Lorenca Musetija sa 2:0 (6:3, 6:3). U nastavku teksta podsetićemo se svih Novakovih trijumfa u Dubaiju.

Krenućemo od 2007 godine kada je Đoković prvi put igrao u Dubaiju.Tada je kao sedmi nosilac stigao do četvrtfinala kada je eliminisan od Rodžera Federera. Novak je godinu dana kasnije otišao korak dalje i stigao do polufinala gde je izgubio od Endi Rodika.

Novak Đoković, Endi Rodik
foto: EPA/Ali Haider

Čekanju na prvu titulu u Dubaiju došao je kraj 2009. godine. Posle teške borbe i preokreta protiv Žila Simona, u finalu je savladan španski teniser David Ferer i to sa 2:0 (7:5, 6:3).

Kada je jednom probijen led sve je dalje bilo lakše pa je tako srpski teniser i naredne dve godine uspeo da podigne trofej namenjen pobedniku turnira u Dubaiju. Najpre je 2010. godine u finalu savladan Mihail Južni, da bi 2011. godine kada je srpski as dominirao svetskim tenisom u finalu preslišan veliki Rodžer Federer sa 2:0 (6:3, 6:3).

Četvrtu titulu u Dubaiju, Novak Đoković osvojio je 2013. godine. Na putu do finala te godine Đoković je između ostalih bio bolji i od svojih dobrih prijatelja Viktora Troickog i Huana Martina del Potra, da bi u borbi za trofej savladao Tomaša Berdiha 2:0 (7:5, 6:3).

Dve godine kasnije (2015.) u velikom finalu Dubaija sastali su se stari rivali Rodžer Federer i Novak Đoković. Švajcarski teniser je ovoga puta bio bolji i tako se revanširao srpskom asu za poraz u finalu 2011. godine.

Poslednju titulu u Dubaiju, Novak Đoković osvojio je malo pre početka pandemije koronavirusa u feruaru 2020. godine.

1 / 3 Foto: EPA/Ali Haider

Pred srpskim teniserom redom su te godine padali Džaziri, Kolšrajber, Hačanov i u polufinalu Monfis. Kada je reč o samom finalu, Đoković je bio bolji od Cicipasa 2:0 u setovima i tako osvojio svoju do sada poslednju petu titulu u Dubaiju.

Novak je u Dubaiju prvi put ove kalendarske godine podelio ljubav sa publikom nakon trijumfa u jednom teniskom meču, a nadamo se da će krajem nedelje imati priliku da podigne i prvi trofej što će mu svakako biti dodatni izvor snage da prebrodi sve nepravde koje mu se događaju u poslednje vreme.

(Espreso/M. Dr.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.