AUSTRALIJANAC ODMAH POČEO DA SE BRANI: "Nisam pod istragom, imam potpuno validnu evidenciju o VAKCINACIJI!"
Aleks de Minaur, Foto: EPA/MICK TSIKAS

ne da na sebe

AUSTRALIJANAC ODMAH POČEO DA SE BRANI: "Nisam pod istragom, imam potpuno validnu evidenciju o VAKCINACIJI!"

Čak 11 osoba je uhapšeno u okviru istrage

Objavljeno:

Australijski teniser Aleks de Minaur negirao je danas da je pod istragom policije zbog kupovine lažnih kovid pasoša i rekao da je primio dve doze vakcine protiv koronavirusa.

De Minaur je na društvenim mrežama naveo da je prvu dozu vakcine primio prošlog leta u Londonu, a drugu u bolnici u Madridu.

- Danas su se pojavile vesti da je bolnica pod istragom zbog lažnih kovid pasoša određenim pacijentima. Želim da budem 100 odsto jasan da sam primio drugu dozu i da imam potpuno validnu, tačnu i istinitu evidenciju o vakcinaciji. Svi oko mene, uključujući i moju porodicu su potpuno vakcinisani - rekao je De Minaur.

Aleks de Minaur
foto: EPA/MICK TSIKAS

Španska policija je ove nedelje završila drugu fazu istrage, pokrenute u januaru protiv španskog ogranka organizacije koja je obezbeđivala falsifikovane kovid pasoše i PCR testove putem aplikacija za razmenu poruka.

Istraga je utvrdila da su vođe ove grupe bile stacionirane u Francuskoj.

Ukupno 11 osoba je uhapšeno zbog "falsifikovanja ili korišćenja falsifikata", a još oko 2.200 ljudi je pod istragom da su na prevaru pribavili kovid propusnice.

- Nisam ni na koji način 'pod istragom' kako se sugeriše, a moje ime je povezano sa ovom pričom samo zato što sam bio pacijent u bolnici (kao i hiljade drugih) - naveo je De Minaur.

Aleks de Minaur
foto: EPA/Hamish Blair

Istraga je u toku, a završna faza biće usmerena na hapšenje glavnih članova organizacije.

De Minaur je u januaru učestvovao na Australijan openu gde je vakcinacija protiv koronavirusa bila obavezna, zbog čega je prvi teniser sveta Novak Đoković isključen sa turnira i deportovan iz zemlje.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.