PLJUVAČINA SE NASTAVLJA! GARDIJAN OPLEO PO ĐOKOVIĆU! "SAMOSABOTIRAJUĆI SEBIČNI PLAČLJIVKO"!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

nakon intervjua za bbc

PLJUVAČINA SE NASTAVLJA! GARDIJAN OPLEO PO ĐOKOVIĆU! "SAMOSABOTIRAJUĆI SEBIČNI PLAČLJIVKO"!

Nema kraja vestima o Novaku Đokoviću. I dalje je u foksu zbog dešavanja iz Australije ali i intervjua koji je dao BBC-u.

Objavljeno:

Novak Đoković je u razgovoru za britanski BBC prvi put govorio o svemu što mu se dogodilo u Melburnu prošlog meseca, kada je dan pre početka Australijan opena deportovan iz zemlje.

Rafael Nadal je to uspeo da iskoristi i osvoji rekordni 21. Gren Slem trofej.

Svi se nadamo da bi Nole mogao da mu uzvrati već na Rolan Garosu, ali posle stava koji je izneo u pomenutom intervjuu, da je spreman i da žrtvuje osvajanje novih Gren Slem titula ako ga budu primoravali da se vakciniše, sada su mnogo veće Nadalove šanse da ostane na vrhu ove večne Gren Slem liste.

1 / 7 Foto: instagram/gorangerdijan_tennisschule

Nekoliko sati posle Đokovićevog intervjua za BBC, usledila je ''Gardijanova'' analiza pod naslovom:

''Sklonost Novaka Đokovića samosabotaži postala je odlučujuća osobina''.

Na početku teksta se podseća na 2017. godinu i Đokovićev problem sa laktom kada je nekoliko meseci odbijao da se podvrgne hirurškoj intervenciji, ali kada je shvatio da mu čekanje neće pomoći, ipak je pristao na operaciju, posle čega je ušao u seriju titula na najvećim turnirima.

''Dok je prihvatao svoju krivicu zbog pristanka na operaciju, plakao je danima'', navodi ''Gardijan''.

1 / 6 Foto: instagram/lana_chloe_agbaba

''Iako je neprocenjiv kvalitet kao elitni sportista, van sportskog terena ti kvaliteti često samo deluju kao sebičnost. Iako bi iskustvo posle dva pritvora u Australiji, a zatim deportovanja, moglo neke druge da navede da razmisle o svojim odlukama i pokušaju da sebi olakšaju život, teško je ne pomisliti da je to iskustvo samo dodatno ojačalo Đokovićeva uverenja'', dodaje se u tekstu.

Takođe, izražava se sumnja u Đokovićevu tvrdnju da je ''otvorenog uma'' kada je u pitanju eventualna vakcinacija u budućnosti, podsećajući na Đokovićevo izlaganje na početku pandemije pre skoro dve godine, jer je već tada izražavao sumnju u vezi vakcinisanja.

''Đoković tvrdi da ima 'otvoreni um' za vakcinaciju u budućnosti, ali je već nagovestio ceo ovaj scenario pre skoro dve godine u široko rasprostranjenoj onlajn diskusiji sa svojim kolegama, srpskim igračima. Mnogo pre nego što su vakcine izašle na videlo, on je izrazio zabrinutost zbog mogućnosti da mora da se vakciniše da bi putovao.

1 / 8 Foto: Profimeida

Više od godinu dana otkako je počela kampanja vakcinacije, postoje brojne vrste vakcina i odgovori na mnoga pitanja koja bi Đoković mogao da traži. Umesto da bude otvorenog uma, čini se da su mu misli već neko vreme postavljene'', piše ''Gardijan''.

Espreso/Sportske.net


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.