NOVAK NAJVEĆI SVIH VREMENA! "KAMENČIĆ U CIPELI" ZAPADA!
Nikola Pilić, Foto: News1

Nikola Pilić o Novaku Đokoviću

NOVAK NAJVEĆI SVIH VREMENA! "KAMENČIĆ U CIPELI" ZAPADA!

Nikola Pilić, legendarni jugoslovenski teniser i bivši Dejvis kup selektor Srbije, govorio je o poslednjoj izjavi Novaka Đokovića, u kojoj je srpski teniser rekao da će žrtvovati sve trofeje ukoliko bude uslovljavan da mora da bude vakcinisan kako bi se takmičio.

Objavljeno: 17:14h

Novak Đoković je poručio da neće da se vakciniše samo da bi igrao na najvećim turnirima, a Pilić ističe da Novak na to ima potpuno pravo, ali da mu je žao što je takva situacija u svetu i da bi zbog nje najbolji teniser sveta mogao da propusti naredne Gren slem turnire.

- Novak ima pravo da ima svoj stav. Meni je jako žao što je došla takva situacija da Novak koji ima takvu sjajnu karijeru dođe u situaciju da ne igra na Rolan Garosu i Vimbldonu. Da ne podigne opet te pehare i izgubi prvi poziciju na ATP listi. Ako je njegov stav o vakcini tako čvrst i ako mu je važnije da se ne vakciniše i propusti Gren slemove do kraja godine, onda on na to ima pravo - započeo je Pilić.

1 / 7 Foto: instagram/gorangerdijan_tennisschule

Takođe on smatra i da bi zapadni mediji voleli da se upravo to i desi, da Đoković ne zaigra ni na jednom Gren slemu tokom 2022. godine.

- Novak je najveći igrač svih vremena, ali zapadna štampa jedva će dočekati da on ne zaigra na najvećim turnirima u nastavku sezone. Imam veliko iskustvo u sportu i jako dobro poznajem zapad i njihove medije. Novak im je kamenčić u cipeli i nikada mu nisu dali podršku koju su davali Federeru i Nadalu - istakao je Pilić.

Ipak, i ako ne zaigra ni na jednom Gren slem turniru tokom 2022. godine, bivši selektor Srbije smatra da će Novak biti spreman za 2023. godinu, pre svega zbog svoje psihičke snage.

- Novak ima neverovatan teniski moral i strašan psihički potencijal i on će i sledeće godine biti Novak Đoković, bez sumnje. On ima specifičan karakter, poseban duh i neverovatnu harizmu i na njega niko ne može da utiče - zaključio je Nikola Pilić.

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.