CRNO SE PIŠE! KAKO BI NOVAK MOGAO DA VRTOGLAVO PADNE NA ATP LISTI?!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

ATP LISTA

CRNO SE PIŠE! KAKO BI NOVAK MOGAO DA VRTOGLAVO PADNE NA ATP LISTI?!

Komplikuju se stvari za najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića. Rešenje u ovom trenutku zna samo on.

Objavljeno:

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nalazi se na listi prijavljenih tenisera za Indijan Vels, ali to ne znači i da će igrati, jer organizatori zahtevaju obaveznu vakcinaciju tenisera da bi mogli da učestvuju.

Tako Novak, kako trenutno stoje stvari, nećemo gledati u kalifornijskoj pustinji od 7. do 20. marta, a samim tim najverovatnije ni u Majamiju od 21. marta do 3. aprila.

Novak je nedavno pretrpeo žestok udarac kada je deportovan iz Australije, gde mu je onemogućeno da brani titulu na Australijan openu. Ne samo da je ostao bez šanse da se bori za 21.

Grend slem, već je do njega prvi došao Rafael Nadal, a ostao je i bez 2.000 bodova, pa mu je sada prvo mesto na ATP listi na "staklenim nogama" i mogao bi već za tri nedelje da ga izgubi ukoliko Medvedev trijumfuje u Akapulku, koji je na programu u isto vreme kao i Dubai, na kojem će igrati Đoković.

Ali, čak i da Novak ostane na prvom mestu tokom februara, gotovo da ne postoje šanse da ostane prvi i posle "američke turneje", ukoliko i sam ne bude igrao.

1 / 5 Foto: Profimeida

Dobra stvar za Đokovića je da neće izgubiti poene, ali nije i činjenica da će svi njegovi glavni konkurenti moći samo da zarade, a u igri je maksimalnih 2.000 bodova.

To znači da će Đokoviću biti ugroženo i drugo mesto, jer bi Aleksander Zverev u slučaju dobrih rezultata, pa čak i jedne titule mogao da ga pretekne.

Pošto se Indijan Vels prošle sezone igrao tek u oktobru, teniseri koji su učestvovali će tek kasnije da izgube bodove. A glavni konkurenti su svakako i odigrali lošije ovaj turnir, pa je tako Medvedev ispao u četvrtom kolu, a Cicipas i Zverev u četvrfinalu.

1 / 5 Foto: Profimeida

Takođe, za Novaka nije dobro ni što njegovi glavni rivali ne brane mnogo bodova iz Majamija prošle godine. Medvedev i Cicipas brane samo 180 bodova za četvrtfinale, dok Zverev brani 10 bodova za ispadanje u drugoj rundi.

Nadal nije igrao ni na Indijan Velsu ni u Majamiju, pa ne brani bodove uopšte.

Opasno bi mogli da se približe Novaku i Rafael Nadal i Stefanos Cicipas, ako bi daleko dogurali u Indijan Velsu i Majamiju. Ne mogu i matematički da ga prestignu, ali bi mogli da dođu tek na nekoliko bodova od njega.

Faktički, Đokovića bi propuštanje američke turneje moglo da košta čak i pet mesta na ATP listi.

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.