LEGENDA ZABEZEKNULA REČIMA O RAFI: Nadal je NAKAZA!
Rafael Nadal, Foto: Profimedia

AU!

LEGENDA ZABEZEKNULA REČIMA O RAFI: Nadal je NAKAZA!

Britanac bez dlake na jeziku

Objavljeno: 16:48h

Nekadašnji teniser Greg Rusedski govorio je o nadmoći Rafaela Nadala koji je uspeo da stigne do 21. Grend slem titule na Australijan Openu.

Nadal je posle pet i po sati tenisa i pet setova pobedio Danila Medvedeva, iako je gubio 0:2 u setovima i suočavao se sa tri brejk lopte.

Rusedski je živopisno objasnio od kakvog genetskog materijala je sačinjen Španac.

- On je genetska 'nakaza' prirode, a njegova mentalna snaga je najbolja na svetu. Ako biste birali čoveka koji će da igra meč za vaš život, to bi onda bio Nadal. Ono što je uradio je senzacionalno. Sve to ima posebnu pozadinu, jer, ne zaboravimo da je u septembru imao fotografiju na štakama. Nije uopšte stavljao težinu na to stopalo o kom pričamo- rekao je Rusedski za Tennis.com.

Uprkos tome, Nadal izađe na teren početkom 2022. i osvoji dva turnira, jedan pripremni u Melburnu, a onda na istom mestu i onaj glavni za istorijski Grend slem rekord.

Greg Rusedski
foto: Profimedia

- Na 0:2 i 3:2 za protivnika i 0:40 za njega, mi pomislimo: 'To je to, zavesa se spušta, nema šanse da se vraća!', a Rafa samo pokaže čvrstinu i želju da se bori. Ne zaboravimo i publiku, bila je naelektrisana, toliko su podržavali Nadala, hteli su da vide kako se istorija dešava. Za mene je to verovatno najveće dostignuće njegove karijere- istakao je Rusedski.

Da podsetimo, Novaku Đokoviću je bilo onemogućeno da brani titulu u Melburnu nakon što mu Vlada Australije nije uvažiča "medicinsko izuzeće", pa je posle nedelju dana torture deportovan.

Srpskog asa ćemo ponovo na terenu videti već sredinom februara na turniru u Dubaiju.

Inače, španski mediji javljaju kako su Novak i Rafa glavni favoriti za kupovinu prestižne akademije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.