ODRŽAN SASTANAK ALEKSANDRA VUČIĆA I ĐOKOVIĆA: "Rekao sam mu, vraćaj se, Novače!" (VIDEO)
Aleksandar Vučić/Novak Đoković, Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav, Profimedia

susret na andrićevo mvencu

ODRŽAN SASTANAK ALEKSANDRA VUČIĆA I ĐOKOVIĆA: "Rekao sam mu, vraćaj se, Novače!" (VIDEO)

Sastanak je najavljen juče

Objavljeno: 10:37h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upriličio je prijem za najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Sastanak je zakazan za 10 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu, saopštili su iz kabineta predsednika.

Medijima će biti omogućeno tonsko snimanje uvodnih obraćanja Vučića i Đokovića.

Podsetimo, Novak Đoković se nije takmičio na Australijan openu, nakon što je sramnom odlukom vlada Australije deportovan iz Melburna posle gotovo dve nedelje prave torture.

Tom prilikom je imao i nekoliko razgovora sa Vučićem, koji je pokušavao da najboljem teniseru sveta pomogne u borbi za svoja prava, a nije štedeo ni kritike na račun vlade Australije i političara.

10.11 - Vučić i Đoković su se sastali, počeo je razgovor predsednika Srbije i prvog tenisera sveta.

Novak Đoković, Aleksandar Vučić
foto: Zorana Jevtić

Potom se javnosti obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Ovako nešto još nisam video. Ovoliko medija... Neko važniji i posebniji od nas je došao. Hvala vam što ste ovde i što pokazujete poštovanje prema svojoj Srbiji, narodu i građanima svoje zemlje. Hvala vam što ste proslavili našu zemlju.

Ko god da je dolazio kod mene, najveći državnici sveta, svi su želeli da vide Novaka.

Sve ovo govori koliko sta zvezde i šta predstavljate za građane Srbije i što ćete to činiti u budućnosti.

Novak i ja smo se čuli rano ujutro, rekao sam mu "Vraćaj se Novače, šta ćeš tamo". A onda sam video koliko je čovek uporan i spreman da se na sportskom polju bori, ne samo za sebe već i za svoju zemlju. Kada je Medvedev rekao da su ubili dečaka u njemu, mnogi su pokušali da ubiju mnoga srca mnogo dečaka, ali njegovo srce kuca sada mnogo jače - rekao je Aleksandar Vučić.

1 / 4 Foto: Zorana Jevtić

Potom se Novak obratio:

- Zahvaljujućim se na dobrodošlici. Danas sam želeo da se vidim sa vama, kao građanin Srbije da vam se zahvalim na podršci, kao i svim institucijama za vreme nemilih događaja u Australiji. Iako sam bio u pritvoru, nisam se osećao usamljeno, imao sam podršku familije, prijatelje, čitavog srpskog naroda, mnogo dobronamernih ljudi iz celog sveta koji su pokušavali ličnim i javnim putem da mi olakšaju boravak u Australiji koji je bio neočekivan. Niste imali obavezu da pružite podršku, ali želim da znate da osećam veliku zahvalnost što ste se zauzeli za mene, sebe stavili u kompromitujuću situaciju. To se ceni i poštuje, dugo ću to pamtiti i moja veza i moj odnos prema srpskom narodu jača iz dana u dan. S obzirom da se nisam oglašavao, molim za strpljenje, u narednih sedam do 10 dana ću se obratiti podrobnije svega ono što se dešavalo u Australiji.

Novak Đoković, Aleksandar Vučić
foto: Zorana Jevtić

- Neće da vam kaže, ali će pobediti sve na Rolan Garosu, Vimbldonu i Ju Es Openu - dodao je uz osmeh Vučić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.