HRVAT BESAN ZBOG TRETMANA NOVAKA ĐOKOVIĆA: To je nedopustivo, KATASTROFALNO!
Novak Đoković i Marin Čilić, Foto: EPA/Neil Hall

nije on bilo ko

HRVAT BESAN ZBOG TRETMANA NOVAKA ĐOKOVIĆA: To je nedopustivo, KATASTROFALNO!

Marin Čilić smatra da su australijske vlasti naškodile i sebi i Đokoviću i celom tenisu

Objavljeno:

Grend slem šampion Marin Čilić dotakao se goruće teme koja je aktuelna od 5. januara 2022. godine - ukidanje vize, pritvor pa deportacija Novaka Đokovića iz Australije i nemogućnost njegovog nastupa u Melburnu.

- Nedopustivo je da je to moglo da se dogodi na takav način, da čovek dođe u Australiju i da prođe kroz tu golgotu. To se moralo ili rešiti pre ili na bolji način kad je on već došao tamo. Ipak, nije on bilo ko, Novak je veliko ime, jedno od najvećih imena tenisa u poslednjih 10-15 godina - kategoričan je Marin Čilić.

Marin Čilić
foto: Profimedia

Hrvatski teniser tvrdi da ovo nije smelo da se desi, da su se tamošnje vlasti ogrešile o Novaka, a da su tako naškodile sebi, Đokoviću i celom tenisu.

- Odnositi se prema njemu na takav način, to je zbilja katastrofalno. Ne samo za njega nego i za ceo tenis, kao i za samu sliku Australije i Australijan opena - rekao je ljutiti Čilić koji nije imao mnogo prilike da o slučaju "Novak Đoković" govori tokom trajanja samog turnira.

Novak Đoković, Australijan Open, Melburn
foto: Profimedia

Neizvesni su sada nastupi prvog tenisera sveta na borjnim drugim turnirima jer vlasti mnogih država zahtevaju d asamo vakcinisani mogu da uđu u njihove zemlje.

- Videćemo šta će ostatak sezone doneti, kakva će biti pravila. Svaka država ima svoju regulativu, ali sigurno taj početak sezone što se tenisa tiče nije bio najsjajniji - zaklučio je Čilić.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.