U ŽIVOTU NISAM TOLIKO PLAKAO! Scena koju Novak Đoković NIKADA neće zaboraviti! (VIDEO)
Novak Đoković, Foto: Profimedia

TUŽNO!

U ŽIVOTU NISAM TOLIKO PLAKAO! Scena koju Novak Đoković NIKADA neće zaboraviti! (VIDEO)

Šampionske suze

Objavljeno:

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se obreo u Melburnu u "Hotelu Park" sa više od trideset izbeglica, o čemu je snimljen dokumentarni film.

Srpski as je poznati humanitarac, a njegova fondacija je u saradnji sa UNICEF-om donirala ogroman novac i pokušala da pomogne porodicama u izbeglištvu koje su bez hrane i novca. Verovatno su zbog toga i zatočenici u Melburnu videli u Noletu "zvezdu vodilju".

Pre nekoliko godina jedan susret je ostavio poseban utisak na Novaka, a dok ga je prepričavao, zaplakao se.

U podkastu Luisa Hausa iz novembra 2017. godine, Đoković je pričao o mnogim neteniskim stvarima koje ga pogađaju, a pre svega se osvrnuo na posetu Imigracionom centru u kome su bila deca. Predložili su mu da im se pridruži i igra sa njima, posle desetak minuta se opustio, a onda ga je neko potapšao po ramenu.

- Došla je žena iz Unicefa sa majkom deteta sa kojim sam se igrao. To je bila devojčica od recimo dve i po godine i samo mi je njena majka rekla: 'Vreme je da idemo...- zastao je Đoković koga su preplavile emocije.

- Pomislio sam...- progutao je knedlu najbolji teniser sveta.

- I dalje mi je teško... Pomislio sam, gde idu, šta će se desiti sa njima? Izvinite, i danas mi je emotivno, jer ne znam gde su otišli. Majka je imala sina od šest-sedam godina i devojčicu od dve-tri godine i putuju, ko zna gde, i to peške. Ne ostavljaju dom, ništa za sobom. I sad ja treba nešto da kažem pred kamerama? Ne mogu da pričam, to je jedna od stvari koje ti slome srce- rekao je Đoković kome su oči bile pune suza.

Srpski as je dodao da nikad u životu nije toliko plakao...

- To je ono što rat donosi, ali istovremeno mi je drago što sam i sam prošao kroz to, kroz rat devedesetih, učinilo me je na neki način više čovekom.

Ne sumnjamo da bi Novak pomogao izbeglicama koje su godinama u hotelu "Park", ali njegovo dopročinstvo će ostati ispred kapije Australije, iz dobro poznatih razloga.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.