KONAČNO! Rodžer Federer prekinuo ĆUTANJE!
Rodžer Federer i Novak Đoković, Foto: EPA/Filip Singer

oglasio se!

KONAČNO! Rodžer Federer prekinuo ĆUTANJE!

Navijači sa nestrpljenjem čekaju njegov povratak na teren

Objavljeno: 15:42h

Švajcarski teniser Rodžer Federer je ćutao tokom Australijan Opena, ali kada je njegov veliki prijatelj Rafael Nadal podigao trofej, ubrzo se oglasio.

Vlasnik 20 Grend slem titula se potpuno povukao od očiju javnosti, a navijači sa nestrpljenjem očekuju njegov povratak na teren.

Sada je imao šta da im kaže...

Rafael Nadal, Rodžer Federer
foto: Profimedia

Nije imao komentar na dešavanja iz Melburna, ni na deportaciju najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, već je otkrio kada ga ponovo možemo očekivati na terenu.

Švajcarac je rekao kako mu do sada nije bilo dozvoljeno da trči i radi teže vežbe, te da će u aprilu ili maju znati kada bi mogao da se vrati takmičenjima.

- Važni meseci su ispred mene, u aprilu ću više znati. Do sad nisam mogao da trčim, da skačem ili radim napornije vežbe… Nadam se da ću moći za nekoliko sedmica. Videćemo kako će moje telo da reaguje na to i šta je još potrebno da bih se vratio- rekao je Rodžer.

Rodžer Federer
foto: Profimedia

- Tek u aprilu ili maju ću imati odgovor kada se vraćam. Želja postoji, motivisan sam. Radim ono što smem i koliko smem. Sporo ide, voleo bih da radim više, ali doktori mi ne dozvoljavaju.

Federer je u karijeri osvojio 20 Grend slem titula, ukupno 103 trofeja, a na prvom mestu ATP liste proveo je 310 nedelja.

Poslednji meč Federer je odigrao još u julu na Vimbldonu kada je poražen u četvrtfinalu od Huberta Hurkača. Posle toga je podvrgnut još jednom hirurškom zahvatu na kolenu, trećem u veoma kratkom periodu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.