NADALOVA ISPOVEST! ŠTA ĆE BITI SA TENISOM NAKON ŠTO SE VELIKA TROJKA POVUČE?
Rafa Nadal, Foto: Profimedia

RAFAEL NADAL INTERVJU

NADALOVA ISPOVEST! ŠTA ĆE BITI SA TENISOM NAKON ŠTO SE VELIKA TROJKA POVUČE?

U intervjuu za španski AS, Rafael Nadal pričao je o svom odnosu prema samoj igri, kao i nedavno osvojenom Australijan openu. Pomenuo je i Novaka Đokovića, ali i odlazak u penziju.

Objavljeno: 18:13h

- Desiće se ono što se dešavalo celog mog života, tenis se nastavlja. Ne postoji igrač koji je važniji od samog sprota, nijedan igrač, ni u ženskoj konkurenciji, ni Đoković, ni ja, ni bilo ko drugi nije važniji od samog sporta.

Na kraju će svake godine biti četiri Grend slemova i devet Mastersa 1.000 i drugih turnira. Tako će biti i dalje, bili mi tu ili ne. Sa time će tenis biti u dobrim rukama.

Očigledno je, to se ne može sakriti, da smo poslednjih 20 godina živeli u posebnom vremenu. Kada se pogledaju brojke nas trojice, ne samo broj pobeda, već i tolika postojanost, to je nešto što se teško ponavlja... ali tenis će se nastaviti i doći će drugi šampioni.

1 / 5 Foto: Profimedia

Nadal smatra da 21 Grend slem titula nije dovoljna da bi bio najtrofejniji u istoriji, a nešto slično pomenuo je u svom autorskom tekstu i Greg Rusedski, koga ne bi iznenadilo da na kraju godine Novak i Nadal imaju po 22 GS pehara.

- Za mene je 21 dodavanje još jednog broja. Na kraju, nismo gotovi i logično je da 21 ne bude dovoljan da završite kao onaj sa najviše Grend slemova u istoriji.

Kažem to iskreno i kao što sam rekao na konferenciji za novinare i ostajem pri tome. Za mene je doći do broja 21 nešto nezaboravno, a način na koji je to urađen čini ga mnogo posebnim. Nastaviću da radim na svoj način uživajući u tenisu.

1 / 4 Foto: Profimedia

Nadal je priznao da mu je bilo teško posle operacije, ali da nikada nije pomišljao na kraj karijere.

- Nisam razmišljao o penziji, jer to ne želiš da misliš kada ne želiš da odeš u penziju. Postojala je neka mogućnost, ne da se penzionišem, jer na kraju bih probao svakako ponovo, ali jeste postojala šansa da ne budem u stanju da ponovo budem na najvišem takmičarskom nivou - otkrio je Nadal.

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.