"AKO RAFA OSVOJI 21. GREND SLEM, DEBATA O NAJBOLJEM U ISTORIJI JE GOTOVA" - Španski "Zid" se zaleteo pa ispravio...
Federer/Đoković/Nadal, Foto: AP/EPA/Ali Haider/EPA/David Guzman

teniski goat

"AKO RAFA OSVOJI 21. GREND SLEM, DEBATA O NAJBOLJEM U ISTORIJI JE GOTOVA" - Španski "Zid" se zaleteo pa ispravio...

Verovatno u obzir uzima činjenicu da je Nadal uspeo da osvoji olimpijsko zlato i u singlu i u dublu, što nije pošlo za rukom ni Đokoviću ni Federeru

Objavljeno:

Nekada treći reket sveta David Ferer nema dilemu: ako njegov sunarodnik Rafael Nadal uzme titulu u Melburnu, svaka priča oko toga ko je najbolji teniser svih vremena će prestati.

Ako se to desi, zna se, Nadal će sa 21. grend slem krunom prestići Novaka Đokovića i Rodžera Federera i osamiti se na vrhu liste najtrofejnijih na turnirima "velike četvorke".

Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer
foto: EPA/Ian Langsdon/EPA/Julien De Rosa/EPA/Dave Hunt

Ferer smatra da u tom slučaju više ne treba polemisati oko toga ko je najbolji svih vremena.

- Ako Rafa pobedi u nedelju, debata oko najboljeg igrača u istoriji će biti završena. Ako ga Đoković ne prestigne na kraju, Nadal će biti najbolji svih vremena - korigovao se Ferer u drugoj rečenici izjave za "El Largero".

Ferer je bio poznat i kao "zid" jer je trčao neumorno i vraćao sve što se moglo vratiti, ali ga je manjak visine i stoga jakog servisa koštao još bolje karijere.

Verovatno u obzir uzima činjenicu da je Nadal uspeo da osvoji olimpijsko zlato i u singlu i u dublu, što nije pošlo za rukom ni Đokoviću ni Federeru.

David Ferer
foto: Profimedia

Ipak, zanemaruje to da Rafa nije nijednom osvojio Završni masters, kao ni onaj u Majamiju, ali i da ima gori međusobni skor sa Novakom.

Finale Australijan opena između Nadala i Medvedeva je u nedelju od 9:30 po srednjoevropskom vremenu, odnosno 19.30 po lokalnom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.