BARTI PRESREĆNA ZBOG VELIKE POBEDE: Ovo je za mene ostvarenje sna!
Foto: Profimedia

izjava nakon meča

BARTI PRESREĆNA ZBOG VELIKE POBEDE: Ovo je za mene ostvarenje sna!

Australijanke je do treće grend slem titule u karijeri stigla superiorno, pošto nije izgubila nijedan set

Objavljeno: 14:32h

Prva teniserka sveta Ešli Barti rekla je da je za nju osvajanje Otvorenog prvenstva Australije ostvarenje sna.

- Ovo je za mene ostvarenje sna. Ponosna sam što sam Australijanka - rekla je Barti.

Barti je postala prva Australijanka posle 44 godine koja je osvojila titulu na prvom grend slem turniru u sezoni. Ona je u finalu pobedila Amerikanku Danijel Kolins sa 6:3, 7:6.

1 / 3 Foto: Profimedia

- Neverovatno sam srećna što imam toliko ljubavi u svom timu - rekla je Barti zahvalivši svom treneru i timu na podršci, svojoj porodici, organizatorima turnira i publici.

Barti je do treće grend slem titule u karijeri stigla superiorno, pošto nije izgubila nijedan set. Do današnjeg finala, ispustila je samo jedan gem na svoj servis.

- Kao Australijanki, najvažniji deo ovog turnira je mogućnost da ga podelim sa toliko ljudi, a vi ste bili izvanredni. Ova publika je jedna od najboljih pred kojima sam ikad igrala. Opustila me je i naterala da igram svoj najbolji tenis.

Barti je čestitala Kolins na sjajnom turniru i istakla da joj je "apsolutno" mesto među najboljih deset na svetu. Kolins, koja je igrala svoje prvo grend slem finale, zahvalila svom treneru i dečku koji su je bodrili sa tribina.

Danijel Kolins
foto: Profimedia

- Hvala vam što verujete u mene. Nisam imala puno ljudi koji su verovali u mene tokom karijere. Podrška mi mnogo znači - rekla je 28-godišnja Amerikanka.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.