OHRABRUJUĆE INFORMACIJE ZA NOVAKA! Legenda poručuje - šampione, dobrodošao si!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

SJAJNE VESTI!

OHRABRUJUĆE INFORMACIJE ZA NOVAKA! Legenda poručuje - šampione, dobrodošao si!

Da li ćemo Đokovića gledati u Majamiju?

Objavljeno: 18:02h

Nekadašnji američki teniser Džejms Blejk, koji je i direktor Mastersa u Majamiju, poručio je da se nada da će Novak Đoković moći da igra na njegovom turniru.

On ističe da se ne slaže sa Novakovim stavom o vakcinaciji, ali da su scene koje je video u Melburnu bile tužne za gledanje, jer Novak nije kriminalac i ističe da veliku odgovornost u svemu tome snose i Tenis Australija, kao i vlada ove zemlje.

- Sve što nam sada treba je da se pojave Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković. Da, Đoković. Mnogi ljudi su nezadovoljni Novakom ovih dana nakon fijaska sa vizama i deportacije na Australijan openu. Nema sumnje da zaslužuje deo krivice. Ali i Tenis Australia i australijska vlada zbog lošeg postupanja u situaciji koja je izmakla kontroli. Bilo je tužno videti TV kamere i paparace kako okružuju Đokovićev auto dok je išao na saslušanja za imigraciju i videti njegove mračne fotografije na zadnjem sedištu kao da je kriminalac.

Džejms Blejk, Tenis, Sport
foto: Profimedia

- Vidite, ja se u potpunosti ne slažem sa Đokovićevim stavom o vakcini protiv korona virusa, a njegova odluka da bude jedan od tri među 100 najboljih igrača koji su ostali nevakcinisani zasluženo donosi i veliku cenu. Nekada voljeni "Džoker", poznat po svojim video snimcima za karaoke na Jutjubu i urnebesnim imitacijama drugih igrača, narušio je svoj imidž u očima mnogih. Ali on nije kriminalac. On je pametan čovek, jedan od najpromišljenijih kada daje intervje od svih na turu i mora da ima svoje razloge.

Njegov status da ne bude vakcinisan nije bio problem prošle godine. Niko nije pravio pometnju kada je osvojio Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon i izgubio u finalu US Opena. Ali kada su se pooštrile granice nacionalnih država, naišao je na probleme - poručio je Blejk.

Trenutna situacija u SAD je takva da Novaku ne bi bilo dozvoljeno da uđe i da igra na Indijan Velsu i u Majamiju, jer oni koji nisu državljani Amerike moraju biti vakcinisani.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.