OPET DVOSTRUKI STANDARDI U MELBURNU: Đokovićevi navijači NE VERUJU da je ovo prošlo nekažnjeno! (VIDEO)
Foto: Profimedia

svi ignorišu incident

OPET DVOSTRUKI STANDARDI U MELBURNU: Đokovićevi navijači NE VERUJU da je ovo prošlo nekažnjeno! (VIDEO)

Skandal je, na zaprepašćenje Novakovih fanova, prošao potpuno nezapaženo

Objavljeno:

Novak Đoković ne igra na Australijan openu 2022. jer je iz Vitkorije proteran kao "osoba koja predstavlja opasnost po zdravlje i red u toj zemlji", ali se na pomenutom grend slem turniru sada desilo nešto što je razbesnelo sve njegove navijače.

Australijski teniser Nik Kirjos jeste ispao u pojedinačnoj konkurenciji, ali sa sunarodnikom Tanasijem Kokinakisom i dalje "dobro gura" u nadmetanju dublova.

Tanasis Kokinakis, Australijan Open, Nik Kirjos
foto: Profimedia

I, ranije tokom ovog dana njih dvojica su nastavila svoju bajku, jer su stigli do polufinala.

Eliminisali su prethodno prve nosioce Hrvate Pavića i Mektića, pa 16. favorite Behara i Eskobara, a ovog utorka su savladali Puenju i Vinusa.

Međutim, na tom meču desio se skandal koji je, na zaprepašćenje Đokovićevih navijača, prošao potpuno nezapaženo.

Naime, nakon servis greške Kokinakisa, Nik Kirjos je prilično besno udario reketom lopticu, a ona se tako odbila da je pogodila jednog dečaka u publici.

I, iako je australijski teniser shvatio da je napravio grešku, pa odmah uzeo jedan svoj neiskorišćeni reket i poklonio povređenom dečaku, Noletove pristalice ostale su potpuno zatečene.

Nik Kirjos
foto: Profimedia

Jer, Kirjos je svojim neodgovornim ponašanjem, ma koliko nehotičnim, pogađanjem mališana uradio isto ono zbog čega je Novak Đoković 2020. izbačen sa Ju Es opena.

U trećem članu, sekciji T, Propisa grend slem turnira, predviđeno je isključenje tenisera (odlukom sudije i supervizora meča) ako svojim ponašanjem ugrozi nekog od prisutnih na stadionu.

Tačnije, sudija i supervizor tada mogu da "preskoče" uobičajena kažnjavanja za "opasno igranje lopticom koje nema za cilj osvajanje poena" i odmah pribegnu isključenju, baš kao što se to Novaku desilo pre nešto manje od godinu i po u Njujorku.

Ovoga puta, međutim, i sudija i supervizor su ostali nemi na pomenuti incident, pa Noletovi navijači, kojima je Kirjos prirastao srcu početkom januara kada je zdušno branio Đokovića tokom njegove australijske drame, ne mogu da veruju kakvi su dvostruki aršini na snazi. Jedni za Novaka, a drugi - za sve druge.

Kirjos i Kokinakis će u borbi za finale igrati protiv trećih nosilaca, Argentinca Sebajosa i Španca Granoljersa.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.