DOKLE VIŠE? Organizatori Australijan Opena NAMEŠTAJU titulu Rafaelu Nadalu!
Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: AP

ovo je dokaz!

DOKLE VIŠE? Organizatori Australijan Opena NAMEŠTAJU titulu Rafaelu Nadalu!

Španski teniser itetkako privilegovan u Melburnu

Objavljeno:

Nije ni čudo što je Denis Šapovalov optužio sudiju da je "korumpiran", a organizatore Australijan Opena da nemaju isti tretman prema svim terniserima na Turu.

Svi ljubitelji tenisa vrlo dobro znaju da je pred svaki rekord koji je trebalo da obori najbolji teniser sveta Novak Đoković dolazilo do različitih kontroverzi i orkestriranih napada protiv srpskog asa.

Trenutak kada je sve kulminiralo je bio US Open kada je čitav svet video Novakove suze, i pod pritiskom javnosti nije stigao do očekivanog podviga.

Međutim, sa Rafom je drugačija priča, uveliko se već priča o njegovoj 21. Grend slem tituli do koje su mu potrebna još dva džinovska koraka!

Rafael Nadal
foto: Profimedia

Ali, organizatori to pokušavaju da mu maksimalno olakšaju. "Bik sa Majorke" voli vrućinu, odlično se snalazi na vrelini Melburna, za razliku od noćnih termina, pa ga organizatori po volji stavljaju da igra po danu.

Novinarka ESPN-a Kris Mekendri primetila je ovu činjenicu i izvukla je statistiku sa poslednjih pet Nadalovih poraza na Australijan Openu i svi su došli u noćnom terminu.

Pobeđivali su ga Federer, Čilić, Đoković, Tim i Cicipas, dva puta je to bilo u finalima, a tri puta u četvrtfinalima.

Nadal sada ima dva dana odmora, pa u petak igra meč polufinala. Najverovatnije će ponovo dobiti dnevni termin, ali finale se godinama igra u noćnom terminu (9.30 po vremenu u Srbiji).

Videćemo kako će mu taj termin pogodovati ukoliko uopšte uspe da savlada Matea Beretinija koji ga čeka u polufinalu.

Ono u šta smo sigurni je da mu apsolutni rekorder Australijan Opena ne bi olako prepustio titulu da su mu dozvolili da brani titulu.

(Espeso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.