ŠAPOVALOV EKSPLODIRAO POSLE PORAZA: Ovo je PONIŽAVAJUĆE, Nadal je FOLIRANT!
Denis Šapovalov i Rafael Nadal, Foto: Profimedia

POBESNEO!

ŠAPOVALOV EKSPLODIRAO POSLE PORAZA: Ovo je PONIŽAVAJUĆE, Nadal je FOLIRANT!

Kanađanin optužio Španca za odugovlačenje

Objavljeno: 11:52h

Denis Šapovalov je poražen od Rafaela Nadala posle borbe u pet setova sa 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3, a Kanađanin je tokom meča više puta negodovao kod sudija.

Tačnije, Šapovalov nije bio zadovoljan suđenjem, čak je arbitra nazvao korumpiranim, a posle meča je nastavio sa kritikama na račun Karlosa Bernardesa.

Šapovalov je smatrao da sudija nije smeo da dozvoli Nadalu da pravi tolike pauze tokom meča, te da pored medicinskih tajm-autova, za vreme iste pauze, odlazi i u toalet, kao što je to činio između poslednja dva seta.

Denis Šapovalov
foto: Profimedia

- Mislim da sam pogrešio kada sam rekao da je korumpiran. Bilo je u afektu, ali stojim iza svojih reči. Nije fer da Rafa toliko odugovlači. Spreman sam da igram i gledam na sat 3, 2, 1, nula i očigledno ću da kažem nešto. Bio sam spreman da igram, a on mi kaže da mu neće dati kaznu za prekoračenje vremena (Nadal šest i po minuta pravio pauzu umesto dozvoljenih pet prim. aut) zato što ja nisam spreman za igru. Smešno mi je kada neko to kaže. Posle četvrtog seta momak odlazi (do svlačionice prim. aut). Za istu stvar prošle godine ja nisam mogao da uzmem pauzu za toalet kada sam tražio lekarski tajm-aut. Gde je granica? Mislim, i dalje ceni šta je Nadal postigao, neverovatan igrač. Ali mora postojati granica, pravila. Frustrirajuće je. Osećaš se kao da nisi ravnopravan. Igraš protiv rivala, sudije. Teško je- rekao je Šapovalov.

Šapovalov je upitan da li se sve ovo dešavalo zato što je u pitanju bio Nadal, a ne neki drugi igrač.

- Sto odsto. Svaki drugi meč koji sam igra, tempo je bio brz jer su sudije poštovale ograničenje za pauzu. Nadal je između setova uzimao velika pauze, samo se izvlačio. Ne sporim da je mora da uzme medicinski tajm-aut ili šta god. Ali kako možete da uzmete medicinski i imate pauzu za toalet u istoj pauzi. Jednostavno nije izbalansirano.

Denis je imao raspravu sa sudijom za vreme meča. Da li je Nadal tada njemu nešto rekao?

- Ne, samo me je pitao šta se dešava. Nije bilo problema u tom smislu.

Rafael Nadal će u polufinalu igrati sa boljim iz meča Monfis-Beretini.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.