BEKER SE PONOVO DOTAKAO ĐOKOVIĆEVOG SLUČAJA: Lud je ovaj svet u kojem živimo, Novak nije prekršio nijedan zakon!
Foto: Profimedia

australijan open

BEKER SE PONOVO DOTAKAO ĐOKOVIĆEVOG SLUČAJA: Lud je ovaj svet u kojem živimo, Novak nije prekršio nijedan zakon!

,,Ne znam kako mu je u dubini duše, rekao je prave stvari, nije prekršio nijedan zakon, to je najvažnije da se istakne, ali sigurno da je sve veliki udarac za njega" - ističe Beker

Objavljeno:

Bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker, još jednom se osvrnuo na deportovanje najboljeg tenisera iz Australije i činjenice da nije u mogućnosti da brani titulu na prvom Grend slemu u sezoni.

- Imao sam osećaj da ovo može da se dogodi, znate... Svaka Vlada je veća od pojedinca i bio sam prilično iznenađen kada mu je sud u prvom navratu presudio u njegovu korist. Očigledno, Vlada ima poslednju reč. Ne smatram da u ovome postoji pobednik. Novak je očigledno platio svoju cenu, ali Tenis Australija, država Viktorija i Australija nisu izgledali dobro i zaista mi je žao to da kažem zato što je Australija važila za dobrog domaćina. Malo sam zbunjen šta se desilo, ali striktna politika vakcinacije je napravila razliku - kazao je Beker.

Novak Đoković, Boris Beker
foto: Profimedia

On je, potom, dao komentar na to kako se Đoković oseća u ovim momentima nakon čitave sage.

- Ne znam kako mu je u dubini duše, rekao je prave stvari, nije prekršio nijedan zakon, to je najvažnije da se istakne, ali sigurno da je sve veliki udarac za njega. Australijan open mu je omiljeni turnir, osvojio ga je devet puta, jurio je 21. Grend slem titulu, a ta prilika mu je oduzeta i smatram da je frustrian zbog svega što se desilo - naveo je Beker.

Pitanje je, tvrdi Beker, da li će se Novak vakcinisati kako bi ostvario svoje ciljeve.

- To je ključno pitanje, život bi mu sigurno bio lakši. On je najpoznatija osoba koja nije vakcinisana, sigurno i da Rolan Garos i Vimbldon prate čitavu situaciju. Videćemo, nadam se neće biti nekog novog virusa, ali restrikcije će biti tu i u maju, pa i u junu. Videćemo šta će Novak učiniti, naravno da bi najlakša situacija za njega bila da se vakciniše - izjavio je Beker.

Beker i pored toga, ako se Nole ne vakciniše, vidi izlaz.

- Dobiće specijalno odobrenje, medicinsko izuzeće. Teško je znati pozadinu i koliko je potrebno tu papirologije kako biste automatski igrali na turniru. Dovoljno je teško osvojiti turnir, sada mora da popunjava formulare kako bi se takmičio. Lud je ovaj svet u kojem živimo, ali tako je kako jeste. Imali smo dve godine da prihvatimo to, nema drugog izbora - zaključio je Beker.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.