NOVAK PRED VELIKIM PROBLEMOM: Najbolji teniser sveta gubi OGROMNU količinu novca!?
Foto: Profimedia

ozbiljna stvar

NOVAK PRED VELIKIM PROBLEMOM: Najbolji teniser sveta gubi OGROMNU količinu novca!?

“Pežo” i “Ublo”, preostala dva najveća sponzora Novaka Đokovića, za sada se nisu oglašavala

Objavljeno:

Ne samo što bi zbog deportacije iz Australije mogao da ostane bez pozicije najboljeg tenisera sveta, već bi Novak Đoković mogao lako da snosi i ozbiljne finansijske posledice kada je reč o sponzorima.

Naime, Đoković već dugo nosi opremu marke "Lakost" i to mu je najunosniji marketinški ugovor, koji je nedavno obnovljen. Međutim, posle cirkusa u Melburnu i neslavnog kraja za Đokovića, poznata kompanija se oglasila i najavila razgovore sa prvim reketom sveta.

Tehnički sponzor Novaka Đokovića, sa kojim ima ugovor do 2025. godine, nije otkrio mnogo detalja u saopštenju, niti mu je pružio podršku.

- Australijske vlasti su poništile vizu Novaka Đokovića. Kao rezultat toga - neće moći da učestvuje na Australijan openu. Što je pre moguće stupićemo u kontakt sa Novakom Đokovićem kako bismo se osvrnuli na stvari koje su se desile dok je bio Australiji - napisali su u saopštenju iz firme "Lakost" i svima poželeli dobar turnir.

Novaku ugovor sa "Lakostom", sa kojim sarađuje od 2017. godine, donosi ozbiljnu svotu novca na godišnjem nivou, a u 2021. godini je prema pisanju "Forbsa", od sponzora zaradio 30 miliona dolara.

Đoković je ugovor sa "Lakostom" produžio u avgustu prošle godine i on je trebalo da važi do 2025, a srpski teniser da zaradi 40 miliona evra, pišu svetski mediji.

“Pežo” i “Ublo”, preostala dva najveća sponzora Novaka Đokovića, za sada se nisu oglašavala.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.