LAJOVIĆ ZAGRMEO ZBOG NOVAKA: Srpski as slavio u Melburnu, pa poslao poruku NAJBOLJEM NA SVETU!
Novak Đoković i Dušan Lajović, Foto: Profimedia

glasna podrška!

LAJOVIĆ ZAGRMEO ZBOG NOVAKA: Srpski as slavio u Melburnu, pa poslao poruku NAJBOLJEM NA SVETU!

Dušan Lajović posle pobede nad Martonom Fučovičem nije ćutao

Objavljeno:

Srpski teniser Dušan Lajović se plasirao u drugo kolo Australijan Opena, a posle pobede nad Martonom Fučovičem se osvrnuo na situaciju najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Lajović nije štedeo reči i pružio je veliku podršku reprezentativnom saigraču.

- Sve što se dogodilo je nezamislivo, mislim da su ga vrlo loše tretirali i da je doneta odluka sama po sebi pogrešna, a tek razlog zbog kog su sve to uradili, jer je sve bazirano na ideji. To nije ispravno. Nadam se da će u budućnosti stvari biti bolje po njega i da će u istoriji tenisa biti upisan kao najbolji igrač svih vremena, a da će sve ovo biti događaj koji ga je samo usporio- rekao je Lajović.

Na konstataciju da Đokovića možda čeka isti scenario u Sjedinjenim Američkim Državama, usledilo je pitanje šta je rešenje za Novaka Đokovića, a Lajović kaže:

Dušan Lajović, Tenis, Australijan Open
foto: Profimedia

- Budućnost svega toga zavisi od pandemije, zakona koje budu donele vlade i ostale stvari. Naravno, biće tu nekih teških odluka koje će morati da se donesu. Sada ne možemo mnogo da kažemo na tu temu, ko zna šta će se dogoditi. Sada je situacija ovakva, ali sve može da se promeni i nadam se da će na kraju svi teniseri normalno igrati turnire- rekao je Dušan Lajović.

Lajovića su pitali da li je razočaran što nije mnogo igrača podržalo Novaka Đokovića, što je Nik Kirjos recimo uradio...

- Nik Srbin? Kao što sam rekao srpskim novinarima, čuo sam se sa Novakom i poslao mu poruku podrške jer je očigledno da mu je ovo teško palo. Ne znam kako razmišljaju veliki igrači i kakav je njihov stav povodom svega ovoga jer je bilo previše netačnih informacija u medijima ovih dana pa nema smisla da to mnogo komentarišem. Video sam da je dobio podršku od nekih ljudi, ali mnogi vrhunski igrači to nisu učinili. Možda misle da je favorit ispao pa imaju korak manje ka tituli, a možda i nije to razlog. Svakako, mislim da je dobio veliku podršku i kada god popričam sa nekim u svlačionici ili na turniru, čujem da ga podržavaju. Svi ljudi iz Srbije su stali uz njega.

O samom meču i pobedi nad Fučovićem, rekao je:

- Bio je to napet meč, težak protivnik i osoba od koje sam već dva puta gubio. Ipak, činilo se da sam bio na pravom mestu u pravo vreme i igrao dosta bolje nego tokom prethodnih nedelja pa sam kontrolisao igru i držao se plana. Bilo je nekih padova, pogotovo u d rugom setu i videli ste i sami koliko je on čvrst protivnik pa je sve otišlo u pet setova. Imam osećaj da sam dobro igrao i da ukoliko nastavim sa tim imam odlične šanse da napravim dobar rezultat.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.