IZ OLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJE GRME: Očigledna je LOŠA NAMERA prema najboljem sportisti sveta!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

OGLASILI SE IZ OKS-A

IZ OLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJE GRME: Očigledna je LOŠA NAMERA prema najboljem sportisti sveta!

Iz OKS-a najoštrije osuđuju potez Australije

Objavljeno: 15:57h

Olimpijski komitet Srbije (OKS) izrazio je razočaranje današnjom odlukom o deportaciji tenisera Novaka Đokovića iz Australije, uz ocenu da mu je lošom namerom, na politički i nesportski način oduzeto pravo da se bori za 10. titulu na Otvorenom prvenstvu Australije.

"Olimpijski komitet Srbije sa velikim razočarenjem primio je odluku o deportaciji Novaka Djokovića iz Australije, kao i oduzimanje mogućnosti da potvrdi zvanje najvećeg tenisera sveta svih vremena na sportskom terenu", naveo je OKS u saopštenju.

"Sport se globalno konstantno bori da ostane nezavisan od politike i spoljašnjih uticaja, jer jedino u takvim okolnostima uvek pobedjuje najbolji. Očigledno je da ovoga puta to nije bio slučaj i da je Novaku na nesportski način oduzeto pravo da se nadmeće za 10. titulu na otvorenom prvenstvu Australije", dodaje se.

Tročlano veće Saveznog suda jednoglasno je danas odbilo žalbu Djokovića na ukidanje vize, pa će on biti deportovan iz Australije i neće braniti titulu na Australijan openu u Melburnu. Odluku o ukidanju vize doneo je ministar za imigracije Aleks Hok, jer bi po njegovom mišljenju, prisustvo nevakcinisanog igrača moglo da podstakne protivljenje vakcinaciji protiv korona virusa, ali i zbog zabrinutosti za javno zdravlje.

OKS je naveo da je tretman koji je Djoković imao u Australiji "apsolutno neprihvatljiv i da nije bio u skladu sa njegovim statusom".

"Nažalost, očigledna je loša namera prema najboljem sportisti sveta, koja je bila prisutna sve vreme ovog procesa. Posebno smatramo neprihvatljivim što je očigledno da se sa odlukom čekao poslednji trenutak pred početak turnira, pa bi Novak, čak i da mu je odobren ostanak u Australiji, bio u potpuno neravnopravnoj situaciji sa ostalim teniserima", piše u saopštenju. OKS je istakao da se ponosi Djokovićem i načinom kojim se nosio sa teškim i neprijatnim okolnostima - "dostojanstveno i šampionski".

"I zato, uprkos ovoj skandaloznoj odluci, smatramo da je Novak opet izašao kao pobednik. Bez obzira na to što je sigurno osetio veliku podršku sunarodnika i dobrog dela svetske javnosti, samo on zna koliko mu je prethodnih dana bilo teško, a on je i u takvim okolnostima pokazao sve manire najvećeg šampiona", ocenjeno je u saopštenju.

"Verujemo da je za Novaka trenutno najvažnije da što pre i sigurno napusti Australiju i pridruži se svojoj porodici kako bi se odmorio i povratio snagu za nove pobede na teniskom terenu, gde mu nema premca", naveo je OKS i istakao da će kao i do sada učiniti sve da pomogne zaštiti ne samo Djokovića već i ostalih srpskih sportista kada god je to potrebno.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.