NISU SVI TENISERI PROTIV NOVAKA: Francuz svojom izjavom ODUŠEVIO sve Đokovićeve navijače!
Foto: Profimedia

LEPO OD NJEGA

NISU SVI TENISERI PROTIV NOVAKA: Francuz svojom izjavom ODUŠEVIO sve Đokovićeve navijače!

Mora da se svet okrenuo naglavce jer svetski broj jedan ne može da igra tenis na grend slemu u Australiji gde je devet puta pobeđivao

Objavljeno:

Francuski teniser Pjer-Ig Erber nezadovoljan je tretmanom Novaka Đokovića u Australiji protekle nedelje.

Erber, koji je po sopstvenom priznanju izabrao da ne putuje u Melburn jer ne želi da se vakciniše, kaže da niko nije očekivao takvu dramu uoči turnira.

- Ovo je prava saga. Sve je prevršilo mere u poslednje dve godine, pitali smo mnogo toga ljude iz Australije. Ovo je zaista posebna situacija. Australijancima je teško da prihvate da nevakcinisana osoba uđe u zemlju, kada su oni bili zaključani na ostrvu dve godine. Zato nisam ni pomišljao da idem tamo - rekao je za Frans info.

Kaže da mu je neshvatljivo kako su se u Melburnu poneli prema najboljem igraču sveta, Novaku Đokoviću.

Pjer Ig Erber
foto: EPA/Ray Stubblebine

- Mora da se svet okrenuo naglavce jer svetski broj jedan ne može da igra tenis na grend slemu u Australiji gde je devet puta pobeđivao. Bio je tri dana zaključan u sobi, blokiran sedam sati na ulasku, tretirali su ga kao begunca iako niko ne bi smeo da ga smatra razbojnikom - dodao je Francuz.

U svetlu sadašnje situacije, dolazi u pitanje i nastavak njegove karijere.

- Uzimajući u obzir promene u svim zenljama, odlukama vlade, čimi mi se da je komplikovano da nastavim da budem teniser ako nisam vakcinisan. Ipak, voleo bih da nastavim da budem ono što jesam i da igram u skoroj budućnosti. Ipak, na duže staze, može biti komplikovano. Nadam se da ovo nije kraj, ali je svakako mogućnost da je tako. Potrudiću se da ovo ne bude kraj svega, ali moguće je - zaključio je Erber.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.