ZA ČUVENOG ENGLESKOG TENISERA NEMA NEVINIH U SLUČAJU 'NOVAK ĐOKOVIĆ': "Ovo je moglo i MORALO da se izbegne!"
Foto: Profimedia

nije bilo neophodno

ZA ČUVENOG ENGLESKOG TENISERA NEMA NEVINIH U SLUČAJU 'NOVAK ĐOKOVIĆ': "Ovo je moglo i MORALO da se izbegne!"

Đoković neće imati lep doček, ali on uspeva uprkos takvoj vrsti konfrontacije - smatra Britanac

Objavljeno:

Bivši ljubimac engleske teniske publike Tim Henman istakao je da nije siguran ko je ispao kao pobednik u priči Novaka Đokovića i Australije (zapravo, još nije gotova), ali da sigurno niko nije na dobitku.

- Ako me pitate da kažem nešto o svemu što se dogodilo, mislim da niko ne izgleda dobro u ovoj priči, ni Teniski savez Australije, ni država Viktorija, ni Vlada Australije, ali ni sam Đoković. Ovo je moglo i moralo je da se izbegne - rekao je Henman koji je bio poznat i po korektnom stavu prema kolegama i publici.

Tim Henman
foto: Profimedia

Lokalno stanovništvo nije bilo zadovoljno odlukom da se prvom reketu sveta dozvoli dolazak bez primljene vakcine.

- Mislim da neće imati prijateljski doček u Melburnu. Svi znamo kroz šta je narod Australije prošao u poslednjih nekoliko godina, koliko je bilo teško u izolaciji. Po mom mišljenju, Đoković neće imati lep doček kada izađe na teren. I to je loše za turnir. Ipak, poznajući Đokovićev stav, on uspeva uprkos takvoj vrsti konfrontacije - smatra Tim Henman.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Na Đokovićeve pripreme za turnir uticalo je značajno i to što je nekoliko dana proveo u izolaciji u hotelu za izbeglice.

- Očigledno da nije imao idealnu pripremu za turnir, jer je bio u jednoj prostoriji četiri ili pet dana, ali mu je sigurno laknulo što je oslobođen i verovatno je uzbuđen zbog prilike koju sada ima. S obzirom na njegov učinak u Melburnu, gde je devet puta osvajao titule, mislim da će biti teško pobediti ga - zaključio je Henman.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.