FRAPANTNO: "Novaku mogu da odbiju vizu zbog KARAKTERA!"
Novak Đoković, Foto: Profimedia

ČUDAN ZAKON

FRAPANTNO: "Novaku mogu da odbiju vizu zbog KARAKTERA!"

Sada se sumnja da je snimak novinara koji su vređali Đokovića bio izrežiran

Objavljeno:

Politikolog iz Australije, Nina Marković Kaze, za TV Prva je rekla kako je pozicija Novaka Đokovića u Melburnu sve teža.

Iako je sudija Entoni Keli nedavno doneo odluku o poništavanju oduzimanja vize, pretnja još nije nestala.

Razlog je što ministar za emigraciju Aleks Houk i dalje ima pravo da deportuje Đokovića ukoliko proceni da za tako nešto ima osnova.

Aleks Houk
Aleks Houkfoto: Printscreen/YouTube/Alex Hawke MP

- Po izveštavanju medija vlada sada priprema slučaj o deportaciji. Istraga se proširila, žele da uključe u sve i Novakovo ponašanje kada je bio pozitivan na testu u Srbiji. Takođe mogu da mu odbiju vizu zbog karaktera osobe i lažnih podataka u formularu - izjavila je Marković Kaze.

Ona je dodala da bi odluka o deportaciji mogla da kasni makar jedan dan, ali kako se bliži vikend i početak turnira, jasno je da ista mora biti što pre donesena.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Marković Kaze je dodala i da je neverovatno koliko se o Đokoviću u Australiji piše negativno.

- Definitivno je da je Novaku potrebna nabolja PR agencija na svetu. U Australiji se stalno pominje u negativnom svetlu. Procureo je u javnost snimak razgovora dvoje novinara koji su se ružno izražavali o njemu. I zanimljivo je da ih niko nije osudio. Naprotiv, njih je javno mnjenje podržalo. Sad se postavlja pitanje je li to bilo slučajno snimljeno ili namerno - poručila je Marković Kaze, koja je dodala i da su pojedini srpski građani u Australiji poslednjih dana prijavili ksenofobično ponašanje, što jasno ukazuje kakve su tenzije u Melburnu u poslednje vreme.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.