AUSTRALIJANCI PROŠIRILI ISTRAGU: Put u Španiju i datiranje PCR testa ostaju KLJUČNA pitanja!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

obrazloženje im nije uverljivo

AUSTRALIJANCI PROŠIRILI ISTRAGU: Put u Španiju i datiranje PCR testa ostaju KLJUČNA pitanja!

Sumnjaju da je Đoković dao lažni iskaz

Objavljeno:

Sreda je dan kada je trebalo da bude doneta konačna odluka o tome da li će Novaku Đokoviću biti omogućen nastup na Australijan openu, ali to se neće desiti jer će istraga o dokumentima koje je priložio srpski teniser biti proširena i nastavljena.

Kako su preneli najupućeniji tamošnji mediji "The Age" i "Sydney Morning Herald", istraga protiv Đokovića se dodatno širi kako bi uključila i njegovo kršenje uslova izolacije u Srbiji, kao i netačne tvrdnje u obrascu za prijavu putovanja i nedoslednosti u datumu njegovog testa na koronavirus.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Kao jedna od ključnih grešaka, prema informacijama koje stižu iz Australije, navodi se to što nije prijavljeno da je Novak boravio u Španiji. Đoković je u saopštenju na svom Instagramu rekao da je to plod administrativne greške, koja je bila nenamerna i koju je načinio njegov tim.

Đoković je u objavi na Instagramu takođe priznao grešku što je dao intervju za "L'Ekip" dan nakon dobijanja pozitivnog testa, za koji je istakao da je dobio 17. decembra.

Australijanci navode da je i to ozbiljan problem, pošto se u dokumentima koje je Novakov tim priložio navodi da je on dobio pozitivan nalaz 16. decembra.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Pod istragom će se naći i pitanje o tome da li je Đokovićev pozitivan rezultat izmanipulisan nakon što su se pojavile različite informacije oko vremena rezultata PCR testa.

- U svojoj izjavi pod zakletvom, Đoković je rekao da je 'testiran i dijagnostifikovan' 16. decembra. Ministarstvo unutrašnjih poslova sada ispituje ovo nepoklapanje informacija, a kazna za davanje lažnih dokaza prema Zakonu o zločinima je kazna zatvora od pet godina - navodi "The Age".

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.