OGLASIO SE AUSTRALIJSKI MINISTAR POVODOM NOVONASTALE SITUACIJE: Uslovi za ulazak imaju prioritet u odnosu na vizu!
Foto: Profimedia

AUSTRALIJAN OPEN

OGLASIO SE AUSTRALIJSKI MINISTAR POVODOM NOVONASTALE SITUACIJE: Uslovi za ulazak imaju prioritet u odnosu na vizu!

U Australiji pokušavaju da ponište skandalozan odnos prema Novaku

Objavljeno: 13:53h

Dok Novak Ðoković provodi već četvrti dan u imigracionom pritvoru u Melburnu, australijske vlasti nastoje da pravno obrazlože svoju odluku.

Oni bi, kako prenosi Rojters, da ponište skandalozan odnos prema srpskom teniseru.

Ðokovićevi advokati će večeras u ponoć po srednoevropskom, imati na raspolaganju dva sata da obrazlože Novakov slučaj, kao i nadležno odeljenje vlade Australije, koje bi trebalo da iznese svoju argumentaciju do ponedeljka u 15 časova, potvrđeno je iz federalnog suda.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Ministar zdravlja Greg Hant je na konferenciji za novinare odbio da komentariše Novakovo zatvaranje, ali je lakonski primetio da su vize ukinute još nekolicini učesnika.

Ne pominjući direktno Novaka, ministar finansija Sajmon Birmingem, izjavio je na televiziji Kanal 9 da "postoji jasna razlika između viza i uslova za ulazak" i naglasio da uslovi za ulazak imaju prioritet u odnosu na vizu.

Ðoković osporava odluku da mu se ukine viza i u subotu je prekinuo ćutanje predočivši da mu je odobreno izuzeće zbog preležanog kovida-19 u decembru prošle godine.

Drama i skandal u Melburnu potresli su svet tenisa i izazvali tenizije između Srbije i Australije, ali i postali poligon za ekslaciju sukoba između vakcinisanih i anti-vaksera širom sveta, prenosi Rojters.

Češka igračica Renata Voracova, koja je bila zatočena u istom pritvorskom hotelu kao i Ðoković i kojoj je ukinuta viza zbog problema sa izuzećem od vakcine, napustila je Australiju, a prethodno je ušla u zemlju i igrala na jednom turniru.

Ðokovićeva situacija je skrenula pažnju svetske javnosti i na skromno zdanje hotela u Melburnu koji je do "slučaja Novak" bio najpoznatiji po azilantima koji su se žalili da im australijske imigracione vlasti daju ucrvljanu hranu za jelo.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.