ORGANIZATOR AUSTRALIJAN OPENA JE NA VREME PROSLEDIO DOKUMENTA: Ali u MUP-u su insistirali na 1 stvari!
Novak Đoković, Foto: EPA/Rungroj Yongrit

dokazi su tu

ORGANIZATOR AUSTRALIJAN OPENA JE NA VREME PROSLEDIO DOKUMENTA: Ali u MUP-u su insistirali na 1 stvari!

Nisu hteli da popuste, a komunikacija je bila spora

Objavljeno: 09:30h

Novak Đoković već danima proživljava dramu u Melburnu, a sve je moglo da bude preskočeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova prihvatilo zahtev koji je poslao Tenis Australija.

Australijski mediji došli su do saznanja da je organizator Australijan opena odavno apelovao na Ministarstvo untrašnjih poslova da proveri vizu svih tenisera koji u Melburn stižu sa medicinskim izuzećem, kako bi se izbeglo ovo što se događa Novaku Đokoviću.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Međutim, taj zahtev je odbijen.

- Pregledali smo vaš zahtev sa relevantnim zvaničnicima u odseku i kolegama iz odseka Ministarstva unutrašnjih poslova i Australijske pogranične službe. Putnici koji ne mogu da budu vakcinisani iz medicinskih razloga moraju da obezbede medicinski dokaz za to - piše u mejlu koji je Zdravstveni odsek uputio na adresu Tenis Australije još 17. novembra.

U dopisu za Tenis Australija navedeno je da na njihov zahtev ne može biti pozitivnog odgovora, da se papiri moraju proveriti tek prilikom čekiranja.

- Ministarstvo zdravlja i Unutrašnjih poslova nisu u mogućnosti da obezbede pregled sertifikata. Oni se proveravaju prilikom čekiranja. Svi putnici koji žele da se smatraju potpuno vakcinisanima, u svrhu putovanja, moraju da obezbede vakcinalni sertifikat koji ispunjava navedene zahteve. Putnici moraju da obezbede da je njihov sertifikat saglasan sa tim - navodi se u dopisu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.