ISPRAVKA: Na Australijan openu nije bila zabranjena podrška Đokoviću
Novak Đoković, Foto: Profimedia, Twitter/ Scary_Poppins

ISPRAVKA

ISPRAVKA: Na Australijan openu nije bila zabranjena podrška Đokoviću

Ispravka

Objavljeno: 10:46h

Portal Espreso je datuma 8.1.2022 objavio vest sa naslovom "TENISKI SAVEZ STOJI IZA POKUŠAJA ODUZIMANJA TRANSPARENTA O NOVAKU! NEPRIKLADNO JE NAVIJATI ZA ĐOKOVIĆA?! (VIDEO)" za koji se ispostavilo da je sadržao netačne informacije.

U skladu sa analizom portala "Raskrinkavanje.me" sporni delovi teksta su izmenjeni ili uklonjeni, a promenjen je i naslov teksta.

U tekstu je postavljen video koji se pojavio na društvenim mrežama koji je uneo u domaće medije manipulativnu tvrdnju da je Australija navodno sabotirala tenisera, što nije tačno.

Za vreme jednog meča na čuvenoj Rod Lejver areni u Melburnu, na tribini se pojavilo nekoliko fanova Novaka Đokovića koji su transparentima i zastavama želeli da pruže podršku svetskom broju jedan. Međutim, transparent sadržao je političku poruku, a to je strogo zabranjeno.

- Novak Đoković je talac komunističke države Dana Endrijusa (premijer savezne australske države Victorije - prim. autora) - glasila je poruka na transparentu.

Dakle, uklonjeni transparent sadržao je jasnu političku poruku i nije zabranjen jer je na njemu bilo ispisano ime Novaka Đokovića, već iz razloga što su poltičke poruke zabranjene na tribinama Australijan opena.

Kompletnu analizu portala "Raskrinkavanje.me" možete pogledati ovde.

(Espreso/Kurir sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.