MOĆAN GOVOR ĐOKOVIĆA: "Hoće da ga bace na kolena, E NE MOŽE! Skot je SKOTINA!" Sutra novi skup u isto vreme
Foto: Starsport / Peđa Milosavljević, Stevan Stojanović

podrška

MOĆAN GOVOR ĐOKOVIĆA: "Hoće da ga bace na kolena, E NE MOŽE! Skot je SKOTINA!" Sutra novi skup u isto vreme

Navi protest je najavljen već u petak, na Božić, u isto vreme. Srđan Đoković je poručio da će tako biti sve dok Novaka ne oslobode

Objavljeno: 16:34h

Narod se okuplja ispred Skupštine u Beogradu na poziv Srđana Đokovića.

Otac Novaka Đokovića je danas na konferenciji za medije najavio skup u znak podrške svom sinu, ali i protesta zbog odluke vlade Australije da mu ne dopuste ulazak u zemlju.

1 / 6 Foto: Stevan Stojanović

15.51 - Đorđe Đoković je opisao kako se oseća njegov brat:

- Umoran je i pod stresom, ne znam da li postoji osoba koja može da opiše kako se oseća. Jedva čekamo da ga puste na slobodu. Ovo ugnjetavanje je prevazišlo svaku meru, a mnogo je i gore nego što pričamo.

1 / 5 Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

15.38 - Srđan i Đorđe Đoković pozvali su sugrađane da opet podrže Novaka na skupu ispred Skupštine u petak od 15 časova.

15.35 - Oduševljen sam što vidim sve generacije koje su došle da podrže našeg Noleta. To govori da smo jedinstveni i da isto mislimo - zaključio je Srđan i dobio velike ovacije.

1 / 5 Foto: Stevan Stojanović

15.32 - Srđan Đoković je održao sledeći govor:

- Srbi, i svi ostali slobodarski narodi na svetu, kucnuo je čas da prestanemo da budemo ugnjetavani. Mi smo deo slobodarskog sveta, nas preko sedam milijardi i ne možemo biti zatočenici ovih... Samo ime govori tom njihovom premijeru Skotu Morisonu. Nismo mi ovde da blatimo bilo koga, već da damo podršku našem Noletu. On je srce Srbije, naš ponos i dika. Hoće da ga bace na kolena, e ne može!

00:36

Najveća podrška Novaku: Evo šta mu poručuje

- Nisu bacili ni Srbiju nikada, mada mi nismo nikada otimali ili napadali već se samo branili. Tako se i Novak danas brani, braćo i sestre. Ponosni Novak, naša duša, srce i krv. Ovo je samo početak agonije. Oni hoće da ga drže ne u pritvoru, nego u zatvoru do ponedeljka. Zamislite da do ponedeljka drže najboljeg sportistu sveta u zatvoru.

00:40

Srđan Đoković se obratio okupljenima ispred Skupštine: Evo šta je rekao Novakov otac

- Svi smo uz njega, Balkan, daleki i bliski istok, naše majke Srbija i Rusija, Kina, Indija, čitava Afrika... Svi smo uz našeg Noleta i svakog dana će nas biti sve više. Ne osećamo hladnoću već samo pripadnost srpskom, slobodarskom narodu. Novak je naše proviđenje, pokazuje da ništa nije nemoguće kada se stvarno želi. Ljudi, Novak je Srbin, iz Srbije. Odavde, iz Beograda. Hvala vam svima što ste došli.

00:13

Počeo je protest ispred Skupštine u znak podrške Novaku Đokoviću

15.22 - Ko vam je pomogao kada su bile poplave i požari, upitao je Srđan aludirajući na pomoć Australiji od strane Novaka.

15.20 - Srđan Đoković se obraća uz pomoć megafona okupljenima:

- Ako damo Noleta, dali smo sebe. Oni žele da mi budemo na kolenima! E, nećemo! Ovo je politička igra ugnjetavanja Novaka! A, taj Skot je skotina - poručio je Srđan i dobio ovacije prisutnih.

1 / 4 Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

15.16 - Ori se centrom Beograda "Ne damo Novaka"...

Skup podrške Novaku Đokoviću, Darija Kisić-Tepavčević
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

Među pristunima je i ministarka Darija Kisić Tepavčević.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.