SRAMOTA! Oduzet transparent sa Novakovim imenom u toku Nadalovog meča! VIDEO
Novak Đoković, Foto: Profimedia

australija

SRAMOTA! Oduzet transparent sa Novakovim imenom u toku Nadalovog meča! VIDEO

Neverovatna vest stiže nam iz Austalije.

Objavljeno: 17:33h

Na turniru u Melburnu, kao uvertira za Australijan open, zabranjene su i oduzete parole podrške Novaku Đokoviću u toku meča Rafaela Nadala i Rikardasa Berankisa.

Na društvenim mrežama je osvanuo video na kome se vidi kako jedan navijač žali da mu je oduzeto pravo da pokaže transparent podrške svetskom broju jedan.

Jasno se vidi da mu pripšao jedan zvaničnik turnira i traži da skloni parolu, uz reči da je "neprikladan", ili će u suprotnom morati da napusti objekat.

Neprijatnost se dogodila u Rod Lejver areni, mestu gde se igra Australijan open i gde je Đoković devet puta podizao pehar šampiona.

Službenici su zatražili uklanjanje transparenta jer je on sadržao političku poruku. Muškarac sa snimka nosio je transparent na kojem je pisalo “Novax Đoković talac komunističke države Dena Endrjuza (eng. Novax Djokovic hostage of the communist state od Dan Andrews).

Den Endrjuz je premijer savezne australske države Viktorije. S obzirom da na tribinama Australian Opena nije dozvoljena promocija bilo kakve političke poruke, što je predstavljeno i obrazloženo u javno dostupnim dokumentima, zbog toga je od navijača i zatraženo da preda transparent, a ne zbog Novaka Đokovića.

Espreso/B92


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.