AUSTRALIJSKI MEDIJI: BIROKRATSKA NAMEŠTALJKA! Novakovi papiri su UREDNI! O izuzeću su igrači mesecima znali!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

Australija

AUSTRALIJSKI MEDIJI: BIROKRATSKA NAMEŠTALJKA! Novakovi papiri su UREDNI! O izuzeću su igrači mesecima znali!

Kako je došlo do ovoga što je zadesilo najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića ?

Objavljeno:

Tekst australijskog "The Age" pod naslovom - Novak je bacio kocku, ali nije pisao pravila prenosimo u celosti. Autor je Paul McNamee:

- Prvi igrač na svetu je po svoj prilici bio primoran da ode i ne može da odbrani titulu na Australijan openu. Pogledajmo proces, bez emocija.

S obzirom da su naše nacionalne granice zatvorene, Tenis Australija ulaže ogromne napore da obezbedi odgovarajuću vizu (potklasa 408) za koju igrači, treneri, zvaničnici i pomoćno osoblje mogu da apliciraju.

1 / 7 Foto: Profimedia

Profesionalna je i besprekorna i, osim uobičajenih prepreka kao što su krivične presude itd, viza se odobrava.

Novak Đoković je dobio vizu.

Sada imamo pitanje vakcinacije.

Da li je to zato što ne veruje u vakcinu, ili zato što je drugi put zaražen COVIDOM-19, ne znamo. U svakom slučaju, on ima pravo na svoj izbor, ali naravno postoje posledice.

To je značilo da je jedini način na koji je mogao da igra na Australijan openu bio da uspešno traži medicinsko izuzeće.

1 / 4 Foto: Profimedia

Đoković nije pisao pravila. Imao je vizu za ulazak u Australiju, a dva ovlašćena, nezavisna i nadležna tela su mu odobrila medicinsko izuzeće.

Na osnovu toga, imao je puno pravo da veruje da je to kraj stvari. Pa, gde se sve pokvarilo?

Sigurno ne kada je napustio Evropu, pošto su mu papiri bili uredni i bio je u potpunosti odobren da leti za Australiju. Desilo se na našoj granici. Savezna vlada kaže da nije ispunio granične uslove.

To može značiti samo jedno, da razlozi za dobijanje medicinskog izuzeća od strane Vic Healtha nisu isti kao zahtevi savezne granice. Da leva ruka, odeljenje viktorijanske vlade, nije bila povezana sa odeljenjem savezne vlade.

1 / 6 Foto: Profimedia

Previše dobro znamo u Australiji da su ovi međuresorni i međuvladini prekidi rasprostranjeni, posebno u poslednje dve godine. Pravila se stalno menjaju i skoro je nemoguće pratiti.

Da li je politika bila umešana? Pa, mislim da je saznanje da Đoković dolazi, daleko od popularnosti u zajednici pretučenoj blokadom COVID-19, dovelo do mikroskopskog pregleda.

Ipak, na kraju, ne mislim da je to bila politički vođena odluka, već pre birokratska nameštaljka. Koliko znam, ovo se nikada ranije nije dogodilo nijednom igraču u istoriji Australijan opena.

To što se to desilo braniocu titule, i sviđalo se on vama ili ne, osoba koja ostaje pri svojim ubeđenjima i pridržava se svih pravila koja su mu predstavljena, može biti popularna mnogima, ali ne donosi radost Australijan openu , ili na međunarodnu reputaciju Australije kao otvorene, poštene i gostoljubive nacije.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.