NAJŽEŠĆE BLAĆENJE ĐOKOVIĆA DO SAD: "Muka mi je od licemerja, PLJUJE po svima nama, SMEŠNO je da on bude lider!"
Foto: Profimedia

raspisao se s užitkom

NAJŽEŠĆE BLAĆENJE ĐOKOVIĆA DO SAD: "Muka mi je od licemerja, PLJUJE po svima nama, SMEŠNO je da on bude lider!"

Bivši broj 13 je za,merio niz stvari Novaku

Objavljeno:

Ne stišava se bura negodovanja zbog odluke vlade australijske države Viktorije da dozvoli dolazak Novaku Đokoviću na osnovu medicinskog izuzeća.

Mnogi to smatraju nepravednim, pominju se i dvostruki standardi, ali uglavnom se napada sprski teniser, a manje organizator turnira i Vlada Australije.

Naširoko je o ovoj temi pisao bivši australijski teniser Sem Grot, u svojoj kolumni Herald Sana, i nije nimalo štedeo Đokovića.

"Odobravanje medicinskog izuzeća Novaku Đokoviću da igra na Australijan openu je odluka kojom se pljuje u lice svakom Viktorijancu i Australijancu.

Kada sam prvi put video, ne mogu da kažem da sam bio iznenađen, ali za momka koji je rekao da nikad neće reči ništa o svom medicinskom statusu, da izađe i kaže da je dobio izuzeće je drzak potez.

Zašto samo ne bi rekao da dolaziš u Australiju i nastaviš sa svojim kodeksom ćutanja? Spreman si da kažeš da imaš izuzeće, ali ne i zbog čega. Muka mi je od licemerja, uopšte mi se ne dopada.

Sve je bacio niz vodu i nema obavezu da otkrije više informacija. Samo pogledajte u*ranu oluju koju je stvorio. To je nepoštovanje prema svima koji su pretrpeli pakao poslednje dve godine.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Ovu kolumnu pišem kod kuće u izolaciji, pošto sam bio pozitivan na kovid. Jedan sam od miliona Australijanaca koji su podneli neverovatnu žrtvu u poslednje dve godine. Svi smo prošli kroz blokade, ograničenja, školovanje kod kuće i napravili smo bezbrojne promene u našim životima, pa mi nemojte reći da Đoković nije svestan onoga kroz šta su ljudi prošli.

Bio je ovde prošle godine i, podigavši pehar, odavao je počast onome što su Viktorijanci posebno preživeli. Igrao je na praznim stadionima tokom iznenadnog lokdauna. Njegova objava u utorak bila je bezobzirna. On bi trebalo da zna bolje.

On će biti uništen svaki put kad izađe na teren - i možete li da krivite ljude?

Sem Grot
Sem Grotfoto: EPA/Joe Castro

Druga stvar koja mi je zapanjujuća kod Đokovićevog ponašanja - ovo je čovek koji hoće da osnuje novo udruženja tenisera i predvodi ATP tur. Ovaj čovek hoće da bude lider. To je smešno.

Nijedan od njegovih postupaka u poslednje dve godine nije bio postupak pravog lidera. Ne samo u najteže vreme za ceo svet, nego i u najteže vreme za njegov sport. Da li je Novak Đoković trebalo da dobije izuzeće? On uvek samo priča, ali radi samo ono što je najbolje za njega. Zanimljivo, on i vlada Viktorije dele mnogo kvaliteta u tom pogledu.

Đoković i vlada Viktorije imaju mnogo pitanja na koje treba da odgovore. Koji je njegov medicinski problem? Da li je imao kovid u poslednjih šest meseci? Ako jeste, što nam ne bi rekao kao što je rekao 2020. Da li je mogao da ima kovid u poslednjih šest meseci i da odigra 33 meča? Teško.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Kako može neko ko je osvojio 20 grend slemova i jedan je od najspremnijih sportista na planeti da ima akutni medicinski problem koji nikada pre nije bio problem? To ne štima. Čak i kad ga kritikujem, mislim da je Đoković jedan od najvećih igrača ikada, ali njegova veličina dolazi i sa očekivanjima koje nikad ne ispunjava.

On je izneverio svoje kolege i smeje se u lice svim Viktorijancima. Možda će doći i održati konferenciju i reći nam ono što želimo da znamo, ali na osnovu ranijeg iskustva, ne nadam se.

Standardi liderstva vlade Viktorije i Novaka Đokovića su idealan spoj. Nije iznenađenje što dolazi da igra" - stoji u članku Sema Grota.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.