TAJLI OTKRIO KOLIKO JE TENISERA APLICIRALO ZA IZUZEĆE, ALI PORUČUJE: Na Novaku je da obelodani javnosti razlog!
Krejg Tajli, Foto: Profimedia

brani 'proces'

TAJLI OTKRIO KOLIKO JE TENISERA APLICIRALO ZA IZUZEĆE, ALI PORUČUJE: Na Novaku je da obelodani javnosti razlog!

Nije bilo posebnog tretmana - tvrdi direktor Australijan opena

Objavljeno:

Krejg Tajli, prvi čovek 'Tenis Australije' i Australijan opena, još jednom se oglasio povodom dolaska Novaka Đokovića.

On je u intervjuu za Kanal 9 rekao da je svega nekoliko od 26 podnetih zahteva za medicinsko izuzeće bilo odobreno.

- Svako ko je ispunio te uslove, dozvoljeno mu je da uđe. Nije bilo posebnog tretmana za Novaka Đokovića - brani se Tajli.

Krejg Tajli
foto: EPA/Michael Dodge

- Napravili smo dodatni napor za svakog ko je aplicirao za izuzeće, da bi proces bio ispravan i da bi medicinski stručnjaci mogli da rade nezavisno. Javilo se 26 tenisera koji su tražili izuzeća i nekoliko ih je dobilo. Nije bilo nikakve posebne usluge niti posebne dozvole za Novaka Đokovića, niti za bilo kojeg drugog igrača. Postoji proces koji mora da se obavi za svakog posebnog igrača - poručio je.

Dodao je da niko u 'Tenis Australija' ne zna kome je odobreno medicinsko izuzeće jer je to radila posebna komisija medicinskih stručnjaka (ATAGI).

- To je lična, privatna, poverljiva medicinska informacija za koju nemamo slobodu da je javno objavimo. Ipak, jasna su pravila koja je ATAGI postavio i koja moraju da se ispune da bi se dobilo izuzeće. Proces je bio jasan i potpuno razumemo i saosećamo pre svega sa onima koje je uznemirilo što je Novak ušao u zemlju, zbog njegovih njegovih izjava o vakcinaciji proteklih nekoliko godina. Ipak, na njemu je da obelodani javnosti te podatke o svom statusu, ukoliko to želi da učini, kao i razlog zašto je dobio izuzeće - objasnio je.

Novak Đoković, Krejg Tajli
foto: Printscreen/Youtube/Australian Open TV

Tajlija je podržala i ministarka sporta u Vladi Viktorije, Jala Pulford.

- Znam da će mnogo ljudi u Viktoriji ovo doživeti kao razočaranje. Ali proces je proces, niko nema poseban tretman. Proces je izuzetno rigorozan. Tu smo gde smo i tenis bi trebalo da se igra - poručila je Pulfordova.

Istovremeno traju spekulacije zašto je Đoković konkretno dobio izuzeće, a prednjači ideja da je to jer je po drugi put preležao koronavirus, samo to nije objavio.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Sa druge strane, to ne deluje kao dovoljno uverljiv razlog, a i još je takvih tenisera pa im je tražena vakcinacija.

Pre će biti da je razlog onaj najstariji na svetu - novac, odnosno zarada organitzatora koja bi sigurno bila mnogo manja da ne igra prvi reket sveta i branilac titule. I to nakon što su jednu godinu već pretrpeli gubitke zbog praznih tribina...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.