ORGANIZATOR IZDAO SAOPŠTENJE: Objasnili KAKO i ZAŠTO je Novak Đoković dobio izuzeće!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

mnogi i dalje ne veruju

ORGANIZATOR IZDAO SAOPŠTENJE: Objasnili KAKO i ZAŠTO je Novak Đoković dobio izuzeće!

Opisali su ceo proces, ali se ne navodi na osnovu čega je Novak dobio medicinsko opravdanje da se ne vakciniše

Objavljeno:

Nakon nedelja i nedelja spekulacija i mišljena raznih stručnjaka da li će Novak Đoković zaigrati na Australijan openu, danas je sve razrešeno.

Otkako je postalo poznato da postoji mogućnost medicinskog izuzeća, pretppostavlljalo se da bi Srbin tako mogao do Melburna.

Novak je potvrdio da je baš na taj način uspeo da dobije dozvolu za učešće na turniru koji je osvojio rekordnih devet puta.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Kako je doneta odluka o izuzeću, objasnio je organizator saopštenjem.

- Novak Đoković je tražio medicinsko izuzeće koje je odobreno posle rigoroznog procesa. Odobrila su ga dva odvojena nezavisna panela medicinskih eksperata - navodi se na početku saopštenja.

Jedan panel je sastavljen od stručnjaka iz oblasti medicine na osnovu predloga ministarstva zdravlja države Viktorije.

U njemu su lekar opšte prakse, imunolog i epidemiolog. Potom je delovala druga komisija, sastavljena od stručnjaka koje je birala Vlada.

Kako je ranije danas obajsnio direktor Ozi opena Krejg Tajli, sve je učinjeno anonimno, odnosno medicinski radnici nisu imali predznanje da odlučuju o Novaku Đokoviću, a sve kako ne bi došlo do odluke donete na osnovu subjektivnosti.

- Pošteni i nezavisni protokoli su oformljeni kako bi se odlučivalo o medicinskim izuzećima koje će nam doneti bezbezdan Australijan open u kome ćemo svi uživati. Odluke su dakle doneli nezavisni medicinski eksperti - navodi se u saopštenju.

Ipak, mnogi teniski fanovi ne veruju ovom saopštenju i na Tviteru pljušte uvrede i na račun Đokovića i ATP i organizatora.

Podsetimo, Australijan open počinje 17. januara, a Novak Đoković na njemu brani titulu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.