DA LI JE PRONAĐENA 'RUPA U PRAVILIMA' ZA ĐOKOVIĆA? Evo šta je bilo PRESUDNO da Novak ipak dobije vizu za Melburn!
Foto: Profimedia

svi su pobednici

DA LI JE PRONAĐENA 'RUPA U PRAVILIMA' ZA ĐOKOVIĆA? Evo šta je bilo PRESUDNO da Novak ipak dobije vizu za Melburn!

Pošto je Đoković ostao principijelan u svom stavu da se ne vakciniše, organizatoru je bilo bitno da pronađu način da mu ipak omoguće učešće

Objavljeno:

Novak Đoković je objavom na Instagramu potvrdio da će igrati na Australijan openu.

Mesecima unazad se spekulisalo o tome da li će Srbin zaigrati na prvom grend slemu sezone.

Prvo se tvrdilo da će to biti nemoguće ako nije vakcinisan, o čemu se srpski teniser nije izjašnjavao, ali se onda počelo sa šuškanjem o mogućnosti medicinskog izuzeća za Đokovića.

1 / 5 Foto: Profimedia

Ipak, onda se pročulo za mogućnost medicinskog izuzeća, a Novak je potvrdio da je baš tako uspeo da dobije dozvolu za učešće na turniru koji je osvojio rekordnih devet puta.

Mada je Srđan Đoković pretpostavljao da njegov sin neće igrati u Australiji, ne možemo reći da nije bio u pravu, pošto Nole očigledno i ne ide u Melburn vakcinisan i kako je on rekao "pod ucenama".

Srđan Đoković
foto: Printscreen/Youtube/K1 Televizija

Kada je postalo jasno da država Viktorija neće odstupiti od zahteva da samo vakcinisani protiv koronavirusa (i to ne ruskom vakcinom) mogu da uđu na njenu teritoriju, počelo je da se nagađa da li bi ipak mogao da se pronađe drugi način.

Onda je stigla vest o mogućnosti medicinskog izuzeća pa su pojedini ljudi iz tenisa počeli da optužuju organzatora da je pronašao rupu u pravilu za Novaka Đokovića!

Direktor turnira Krejg Tajli i njegovi saradnici su se branili i tvrdili da nema povlastica ni za koga i da medicinsko izuzeće može da se dobije samo uz jako dobar razlog.

Krejg Tajli sa Novakom Đokovićem
Krejg Tajli sa Novakom Đokovićemfoto: Printscreen/Youtube/Australian Open TV

Za Đokovića su ga očigledno pronašli, mada ostaje nejasno koji tačno. Da bi to saznali, verovatno je neophodno da se sam Novak izjasni po tome, a sigurno će dobijati mnogo pitanja, pošto medicinski panel te podatke ne sme da otkriva.

Kako je Tajli još jutros rekao, ako mu je verovati, ti medicinski stručnjaci nisu ni znali o čijim zahtevima za izuzeće odlučuju jer su dobijali samo anonimne zahteve.

Novak Đoković
foto: Profimedia

U svakom slučaju, ovakav ishod se mogao očekivati. Pošto je Đoković ostao principijelan u svom stavu da se ne vakciniše, organizatoru je bilo bitno da pronađu način da mu ipak omoguće učešće.

Tako su spasili veliki deo planirane zarade od "Ozi opena", za sebe, ali i državu Viktoriju i celu Australiju. Na kraju su tako svi na dobitku, a kao presudan faktor se uvek ispostavi NOVAC.

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.