"NADAO SAM SE DA ĆU JOŠ PAR PUTA U 2021. DA IM ISPRAŠIM GU*ICE!" - Đoković kaže da je i on deo teniskog NextGen-a!
Novak Đoković i Saša Zverev, Foto: Profimedia

predvodi 'mlade lavove'

"NADAO SAM SE DA ĆU JOŠ PAR PUTA U 2021. DA IM ISPRAŠIM GU*ICE!" - Đoković kaže da je i on deo teniskog NextGen-a!

Novak je najbliži sa Zverevom, a jedna stvar mu se posebno dopada kod Medvedeva

Objavljeno:

Novak Đoković je od strane uglednog francuskog lista "L'Ekip" izabran za sportistu godinu, a tom prilikom oni su obavili intrervju sa prvim teniserom sveta koji je danas objavljen.

Srbin se osvrnuo na godinu iza njega i pre svega bolni poraz u finalu Ju Es opena od Danila Medvedeva, kojim je propustio priliku da ostvari kalendarski grend slem.

Novak Đoković, Danil Medvedev
foto: Profimedia

Sada stiže nova generacija, koju predvodi upravo drugi teniser sveta, Medvedev, a Novak nije krio koliko ga ceni.

- Dopada mi se njegov karakter. On šalje svima istu sliku: ‘Ja sam to što jesam, nikoga ne kopiram’. Možda zvuči konfuzno, ali češće nailazimo na mlade igrače koji se tek pojavljuju i odmah govore o starijima, u fazonu: ‘On je moj idol, želim da budem kao on’. A Danil je autentičan i dopada mi se to.

Potom i Aleksander Zverev, koji mu je takođe ostao dužan ove godine.

- Poznajem mu starijeg brata Mišu, ista smo generacija, igrali smo dosta na juniorskim turnirima. Miša je dolazio sa porodicom na te turnire, pa je i Saša bio tu… Uvek sam mu bio na raspolaganju, da udelim savet, da ohrabrim. I uvek je slušao, poštovao, divio se, podržavao me na treninzima. Naš odnos je tako izgrađen. Često razgovaramo van terena. Jeste jedan od mojih najvećih rivala, ali s njim sam nekako najbliži.

Novak Đoković, Aleksander Zverev
foto: Profimedia

- Nadao sam se da ću ove godine da im bar još par puta isprašim gu*ice, u Tokiju i Njujorku, ali se na kraju uvek šalimo oko toga. I volim to. To je ‘Nekst Džen’ rivalstvo: Zverev, Đoković, Medvedev - zaključio je uz smeh Đoković.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.