ZVEREV KUJE PLAN ZA SVRGAVANJE NOVAKA! Pa poručio: Ima više svega od Rafe i Rodžera, DOBIJA IH u svim kategorijama!
Foto: Profimedia

pred Australijan open

ZVEREV KUJE PLAN ZA SVRGAVANJE NOVAKA! Pa poručio: Ima više svega od Rafe i Rodžera, DOBIJA IH u svim kategorijama!

Sledeća meta mu je titula na Australijan openu i svrgavanje Novaka Đokovića sa prvog mesta!

Objavljeno: 19:13h

Aleksandar Zverev je u finišu prošle sezone ponovo pokazao da ima potencijal da bude među najvećim teniserima svoje generacije, a posle odličnog finiša sezone apetiti mu rastu.

- Znao da nisam daleko od toga i znam da moram da osvajam turnire i grend slemove da bih bio prvi na svetu. Ostaje i pitanje Novaka i Australije, ali naravno nadam se da će mu dozvoliti da igra. Postoje hiljade matematičkih kalkulacija ali ako on ne bude igrao u Australiji i ja osvojio Australijan open biću prvi na svetu! Ipak ne razmišljam sada o tome - rekao je Zverev.

Vidno je napredovao tokom prošle godine, a razlog za to je uglavnom mentalni.

- Postao sam mnogo mirniji, nemam više 18 ili 19 godina. Mnogo bolje razumem kakav je život i koliko je bitno da ostanem miran u nekim situacijama. Ali u igri je moj najveći napredak vezan za drugi servis, nisam šest meseci imao meč sa 20 duplih grešaka - otkrio je on.

Novak Đoković
foto: EPA/Emilio Naranjo

U narednoj sezoni očekuje novu veliku trojku koja će nastaviti da dominira. Federer i Nadal nestaju sa mape, a Novak je i dalje tu!

- Mislim da će naredna godina biti jako slična kao proteklih šest meseci. Ranije se pričalo o Nadalu, Federeru i Đokoviću, a u 2021. godini velike titule otišle su Medvedevu, Đokoviću i meni. Mislim da ni naredne godine neće biti drugačije - dodao je on.

Više puta je ove godine pričao o tome kako želi da se takmiči sa Novakom, ali uvek je isticao koliko ga poštuje. Sada je ponovio ono što je mnogima odavno jasno - da je Srbin najveći ikada.

- Federer i Nadal su uvek bili favoriti publike i medija, sa Novakom to nikada nije bio slučaj. Tako je, kako je. Ali u jednom trenutku je srušio sve njihove rekorde. Ima jednak broj grend slemova kao oni, više mastersa i više nedelja na prvom mestu. Jednostavno ima više svega, dobija ih u svim kategorijama. Ne možete to da ignorišete - zaključio je Zverev.

Espreso/Mondo


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.