ZA UČEŠĆE NA AUSTRALIJAN OPENU NIJE DOVOLJNA NI VAKCINA: Ruska teniserka iako se imunizovala, ne može da igra!
Foto: EPA/Dave Hunt

neverovatno

ZA UČEŠĆE NA AUSTRALIJAN OPENU NIJE DOVOLJNA NI VAKCINA: Ruska teniserka iako se imunizovala, ne može da igra!

Podsećamo, prvi Gren slem sezone počine 17. januara

Objavljeno:

Dok australijski mediji histerično napadaju Novaka Đokovića zbog odluke najboljeg tenisera sveta da ne otkriva vakcinalni status, organizatori Australijan opena gube polako konce u pravilima koja postavljaju teniserima. Tako je ruska teniserka Natalija Vihljanceva objavila da neće nastupiti u Melburnu iako je vakcinisana.

Naime, Vihljanceva se vakcinisala Sputnjikom, a kako australijske vlasti ne priznaju rusko cepivo, teniserka neće moći u Melburn.

- Nažalost, neću učestvovati ove godine na Australijan Openu. Zaista sam zadovoljna nivoom tenisa koji sam prikazala na poslednjih nekoliko turnira i želela bih da igram u Australiji, ali tamo Sputnjik nije priznat. Srećno svim učesnicima i timu organizatora, uvek prirede neverovatne događaje - napisala je na Tviteru Vihljanceva.

Inače, direktor Gren slema Krejg Tajli i ranije je najavljivao kako nevakcinisani teniseri i teniserke neće moći nastupiti na Australijan Openu, a danas je priznao da se mediji nepravedno odnose prema najboljem teniseru sveta Đokoviću po ovom pitanju.

Podsećamo, prvi Gren slem sezone počine 17. januara.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.